Scarabee mummies opgegraven
15 november 2018
Tijdens opgravingen in Egypte, zijn tientallen dierenmummies gevonden, waaronder mummies van mestkevers, katten en slangen.
Stadsmuur Doetinchem
14 november 2018
In Doetinchem hebben archeologen een stuk van de stadsmuur opgegraven. Het gaat om een deel van de vestingwerken die tot 1860 de stad omringden.
vikingschepen teer
13 november 2018
Hoe konden scandinavische volken aan het begin van de middeleeuwen uitwaaieren over Noord-West Europa en zelfs het Amerikaanse continent bereiken? Volgens nieuw archeologisch onderzoek kan teer daarbij geholpen hebben.
Oudste grotsschilderingen
12 november 2018
Volgens archeologen zijn rotsschilderingen in een grot op Borneo 40.000 jaar oud. Daarmee zouden het de oudste rotsschilderingen ter wereld zijn.
Scheepswrak Nordlyset
30 oktober 2018
Nederlandse duikers hebben voor de kust van Texel het wrak van een Deens vrachtschip uit de negentiende eeuw gevonden.
Oudste wapens Noord-Amerika
29 oktober 2018
In de buurt van Austin, in Texas hebben archeologen de oudste resten van wapens die ooit in Noord Amerika gevonden zijn, opgegraven.
Ierse Hongersnood
25 oktober 2018
Een groot onderzoek naar slachtoffers van de Ierse Hongersnood heeft archeologen
thorshammer gevonden IJsland
25 oktober 2018
Archeologen hebben op IJsland een amulet uit de vikingtijd gevonden. Het gaat om een stenen Thorshammer.
Romeinse wachttoren Krommenie
18 oktober 2018
In Krommenie hebben archeologen resten van een Romeinse wachttoren uit de eerste eeuw gevonden. Zo noordelijk werden op het vasteland nog nooit resten van Romeinse bebouwing gevonden.  
Vampiergraf in Italië
18 oktober 2018
Bij een opgraving in Italië hebben archeologen een bijzonder kindergraf gevonden. Het kind was zo begraven dat het niet op kon staan uit de dood.
Archeologie Online vernieuwd!
16 oktober 2018
Je ziet het goed. Archeologie Online is vernieuwd.
Gezichtsreconstructie Russische soldaat
10 oktober 2018
In 1799, tijdens de Tweede Coalitieoorlog, streed bij Castricum een coalitie van Britse en Russische troepen tegen Bataafse en Franse troepen. Een van de soldaten die in de strijd sneuvelde, heeft nu een gezicht gekregen.