Hunebedcentrum vernieuwd
22 januari 2019
De hoofdtentoonstelling van het Hunebedcentrum in Borger is helemaal vernieuwd. In de nieuwe tentoonstelling sta je oog in oog met de hunebedbouwers. Zo geeft het Hunebedcentrum een mooi beeld van het leven van de hunebedbouwers.
steencirkel Aberdeenshire
22 januari 2019
Een boer en archeologen konden hun geluk niet op. Een boer in het Schotse Aberdeenshire meldde de vondst van een onbekende stenencirkel op zijn land. Archeologen bevestigden dat het waarschijnlijk om een oude stenencirkel ging. In werkelijkheid was de cirkel 20 jaar oud
Win een historische vakantie in Engeland.
21 januari 2019
Het Penninisch gebergte is al duizenden jaren bewoond. Op verschillende plekken zijn vindplaatsen van nederzettingen uit de bronstijd. Je kan nu een vakantie door dit gebied winnen!
Romeinse weg Engeland
16 januari 2019
Archeologen van de Britse University of Salford hebben een belangrijke Romeinse weg opgegraven. De weg werd gevonden bij het plaatsje Cuerden, vlak naast de moderne snelweg M6. Volgens de archeologen is het de meest significante vondsten uit de Romeinse tijd in de regio
moai paaseiland
14 januari 2019
De moai, de mysterieuze beelden op Paaseiland, zijn nog altijd omgeven met veel raadsels. Een van die raadsels is de locatie van de beelden. Waarom staan ze daar? Onderzoekers hebben een stukje van dat raadsel opgelost: de beelden staan bij drinkwaterbronnen.
vrouwen werkten aan boekverluchting
10 januari 2019
Lang werd gedacht dat het verluchten van boeken en manuscripten vooral mannenwerk was. Maar archeologisch onderzoek in Duitsland lijkt erop te wijzen dat ook vrouwen zich met verluchtingen bezig hielden.
Romeinse villa voerendaal
9 januari 2019
Bij Voerendaal in Limburg ligt de grootste Romeinse villa die in Nederland gevonden is.
Aztekentempel mensenoffers opgegraven
8 januari 2019
Archeologen in Mexico hebben sporen gevonden van een tempel waar mensenoffers plaatsvonden.
Oudste sporen van de pest
19 december 2018
In Zweden ontdekten archeologen de oudste sporen van Yersinia Pestis, de bacterie die ook de Zwarte Dood veroorzaakte. 5000 jaar geleden kwam waarde de ziekte al rond in Europa.
Russische soldaat huis van hilde
18 december 2018
De Russische soldaat in het Huis van Hilde heeft een naam gekregen. Zijn nieuwe naam: ‘Casimir’, ook wel ‘verkondiger van de vrede’.
Verzegelde graftombe egypte gevonden
17 december 2018
In Sakkara, in Egypte hebben archeologen een bijzonder goed bewaard gebleven tombe van 4500 jaar oud gevonden.
Opgraving waterput bij Houten
13 december 2018
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor de A27 zijn bij Houten verschillende Romeinse vondsten gedaan, waaronder de resten van een Romeinse waterput.