1 april 2020
Al in de middeleeuwen kon milieuvervuiling heftig zijn. Archeologen troffen in gletsjerijs in de Alpen sporen van loodvervuiling aan. De bron? Engelse loodmijnen uit de twaalfde eeuw.
31 maart 2020
Bij de opgraving van resten van een laatmiddeleeuwse kerk in Hoorn, stuitten archeologen op een zeldzaam knekelmuurtje.
26 maart 2020
Wat waren de enorme cirkels van botten die archeologen hebben gevonden Oekraïne en Rusland? Inmiddels hebben archeologen zeventig cirkels van enorme hoeveelheden mammoetbotten gevonden, maar niemand weet waar die cirkels voor dienden.
18 maart 2020
Wetenschappers hebben na twee jaar eindelijk de betekenis van een rotstekening in Centraal-Iran achterhaald. De wetenschappers geloven dat op de tekening een mystieke 'sprinkhaan-man' wordt afgebeeld.
17 maart 2020
Baal je ook dat veel musea dicht zijn vanwege corona? Gelukkig spelen musea in op de behoefte van mensen om tóch nog nieuwe kennis op te kunnen doen; vanaf de computer.
17 maart 2020
Bij opgravingen in de buurt van Katwijk is een aanwijzing gevonden dat de Romeinse weg die daar liep is aangelegd door een burgercohort. Het is een belangrijke vondst bij het grootschalige archeologische onderzoek in het gebied.
12 maart 2020
Door uitvinding van de landbouw gingen mensen meer samenwerken, maar tegelijk ook meer vechten. Dat is de uitkomst van archeologisch en antropologisch onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Archaeology
12 maart 2020
Het huidige Richborough in Engeland, was ooit het Romeinse Rutupiae, de plek waar de Romeinen aan land gingen. Daar gaan archeologen nu op zoek naar de resten van een groot amfitheater.
4 maart 2020
Onderzoekers van de universiteit van Miami hebben een groot aantal nederzettingen van de Maya’s ontdekt. Ze deden onderzoek naar de reden achter de aanleg van de zogenaamde ‘witte weg’.
4 maart 2020
Wetenschappers hebben in India archeologisch bewijs gevonden dat mensen de superuitbarsting van de Toba vulkaan overleefd. Lange tijd werd gedacht dat deze superuitbarsting al het leven in de nabije omgeving uitgeroeid had.
26 februari 2020
Grote beroering onder archeologen en historici. Italiaanse archeologen ontdekten onder het Forum Romani in Rome een graftombe die wordt gelinkt aan Romulus, de legendarische stichter van Rome. 
19 februari 2020
Engelse archeologen van de Universiteit van Sheffield zijn bij Thornton Abbey in het Engelse graafschap Lincolnshire op een massagraf van pestslachtoffers gestuit.