In samenwerking met Saksen Toerisme mag Archeologie Online een gratis 4-daagse vakantie in Saksen weggeven. Kijk hier hoe je mee kan doen!
In samenwerking met Stichting Maritime Art & Design Mag Archeologie Online 3 gratis exemplaren van 'Wat is Nehalennia zonder schip?' verloten. Meedoen is eenvoudig.
Historicus Jona Lendering vertelt in Wahibre-em-achet en andere Grieken, het themaboekje van de Week van Klassieken 2019, over de tienduizenden migranten in de Oudheid. De Griek Wahibre-em-achet was er daar één van.
Wil jij de mooiste historische wandelpaden van Engeland verkennen? Doe dan mee met de wedstrijd en maak kans op verblijf van een week in een luxueuze cabin van Dovestone Holiday Park, gelegen bij de Pennine Way en het betoverende Peak District.  De Pennine Way is de oudste langeafstandswandelroute van Engeland en voert door een historische omgeving. Een vakantie in Dovestone Holiday Park is een prachtige uitvalsbasis om de Pennine Way te verkennen, maar ook voor tochten door het Peak District. 
Een dagtocht met Diana de Wild langs de sporen van de Romeinse Limes langs de Oude Rijn bij Woerden en De Meern. Resten van castella, een opgegraven schip en talloze archeologische vondsten verwijzen naar de Romeinen die hier tweeduizend jaar geleden rondliepen. De laatste jaren wordt er steeds meer duidelijk over deze periode en dat maakt het interessant om tijdens een dagtocht de stand van de huidige kennis eens op te nemen.
Er waren heel veel goden in het oude Egypte. Maarten Raven en Ben van den Bercken, Goden van Egypte van A tot Seth. Een handig overzicht voor wie wil weten wie de Egyptische goden waren, en wat zij precies deden. Welke god ging over de maan en de sterren? En welke god schiep eigenlijk de wereld? Doe mee! Voorwaarden De winactie loopt van 29 november tot en met 13 december. Alleen correct ingevulde formulieren dingen mee, een foto is niet nodig.
Ken je dit leuke tijdschrift al? Het staat bomvol leuk archeologie nieuws, met achtergronden, actualiteiten en tips.