Wahibre-em-achet en andere Grieken van historicus Jona Lendering

Wahibre-em-achet en andere Grieken van historicus Jona Lendering

VBK-media

Win het boek 'Wahibre-em-achet en andere Grieken'

Historicus Jona Lendering vertelt in Wahibre-em-achet en andere Grieken, het themaboekje van de Week van Klassieken 2019, over de tienduizenden migranten in de Oudheid. De Griek Wahibre-em-achet was er daar één van.

Als de inscriptie van zijn sarcofaag in het RMO in Leiden niet de namen had vermeld van zijn ouders, Alexikles en Zenodota, zou niets ons hebben doen vermoeden dat hij van Griekse afkomst was. Op hun reizen namen de migranten nieuwe ideeën mee, maar gevaarlijke ziektes werden ook via de reizende massa verspreid. De mens is in het verleden veel mobieler geweest dan wordt gedacht. Jona Lendering schrijft in Wahibre-em-achet en andere Grieken over deze landverhuizers aan de hand van zowel antieke verhalen over migratie en archeologisch onderzoek als sociale wetenschappen en de meest recente DNA-vondsten

Wil jij één van de vijf exemplaren winnen? Doe mee onder vernoeming: 'Griekse oudheid'

Doe mee!

VOORWAARDEN

De winactie loopt van 28 maart tot en met 15 april. Alleen correct ingevulde formulieren dingen mee, een foto is niet nodig.

De winnaars ontvangen bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Inzendingen mogen worden gebruikt in berichtgeving van Archeologie Magazine/Archeologieonline en de partner die de prijs verstrekt en op sociale media.