Martijn Manders is sinds 15 juli 2022 bijzonder hoogleraar Underwater Archaeology and Maritime Cultural Heritage Management aan de Universiteit Leiden.
Dit beeld van een schrijver stamt uit het Oude Rijk (2543-2120 v. Chr.), een periode waarin de Egyptische cultuur tot grote bloei kwam.
De grootste Angelsaksische goud- en zilverschat ooit gevonden met een metaaldetector, waaronder een zeldzame gouden helm
Al meer dan 40 jaar is Museum de Scheper een begrip. Het museum vertelt het uitzonderlijke verhaal van de geschiedenis van Eibergen en de Achterhoek.
Het paleis van Knossos werd rond 1950 v.Chr. gebouwd en fungeerde vanaf de zeventiende eeuw v.Chr. als bestuurscentrum van de Minoïsche beschaving.
Tot en met 4 september is in het Limburgs Museum in Venlo Oevers vol Romeinen te bezoeken, met bijna 500 archeologische objecten.
Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland.
Verzin de leukste tekst voor bij de Votiefgaven aan de Romeinse godin Nehalannia en maak kans op een prachtige prijs!
De eerstejaars studenten Archeologie van Leiden leren de kneepjes van het opgraafvak tijdens de jaarlijkse Fieldschool. Dit jaar graven de studenten in Oss
In 1939 werden verschillende grafheuvels ontdekt Suffolk, waaronder een gigantisch scheepsgraf met veel kostbare grafgiften.
Nancy Marie Brown maakt mede op basis van archeologische bronnen aannemelijk dat er krijgsvrouwen bestaan hebben die zij aan zij vochten met de Vikingen.
Dit eikenhouten beeldje werd rond 5400 v.Chr. gemaakt. In 1966 werd het gevonden bij het Brabantse Willemstad en daarna in 1969 aangekocht door het RMO.