Er is een nieuw ontdekte planetoïde vernoemd naar Corrie Bakels, één van de grondleggers van de bio-archeologie in Nederland.
Archeologie spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Ze hebben een romantisch “Indiana Jones”-idee.Maar je bent niet zomaar archeoloog.
Dankzij moderene reconstructietchnieken heeft Krijn, de eerste Neanderthaler van Nederland, een gezicht gekregen.
In de oudheid hadden de Grieken bijvoorbeeld al een heel originele manier bedacht om boodschappen te versturen: de hydraulische telegraaf.
Voor de titel ‘oudste archeoloog ter wereld’ komt koning Nebukadnezar II, die rond 600 v.Chr. in het huidige Irak heerste, zeker  in aanmerking.
De afgelopen weken waren de Romeinen volop in de belangstelling in Museumpark Archeon en hebben we weer enthousiaste bezoekers mogen begroeten.
Geweldig, wat hebben we de afgelopen weken al weer veel bezoekers mogen ontvangen! Hopelijk was u er een van.
Dick Roetman hielp mee bij talloze opgravingen. Zijn verhalen zijn gebundeld in het nieuwe boek Van Oppidum Batavorum tot Romeins Fort Vechten.
Het is bijna 50 jaar sinds de vondst van het Romeinse schip Zwammerdam 2. Sinds die tijd zijn in de rest van Europa meer schepen van dit type ontdekt.
Wie struint er in de zomer nou niet graag over het strand, en wat is er leuker dan speuren naar het verre verleden?
We hebben 5 van de grootste archeologische vondsten voor je op een rijtje gezet.
De beroemde Romeinse Zwammerdamschepen zijn dit jaar genomineerd voor een belangrijke Europese prijs voor Archeologisch Erfgoed.