In 2019 wordt het dertigste jubileum van de Wende gevierd. Wat is er gebeurd in de steden en dorpen achter de grens en wat zie je nog van de DDR?
Dit jaar is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Een groot jubileum. Wat is er te zien en te doen?
Wat zijn eigenlijk de regels rondom (toevals)vondsten en kan je zelf zomaar gaan graven? En wat moet je doen als je dan iets bijzonders vindt?
Wie nooit met een metaaldetector heeft gewerkt kan zich moeilijk voorstellen wat er onder de grond ligt. Maar je zult verbaasd zijn over wat je kan vinden!
Romeinse vrouwen zijn vaak - ten onrechte - onderbelicht gebleken in de geschiedenis. Wat is er bekend over Romeinse vrouwen vanuit de archeologie?
Hunnebedden en andere stenen prehistorische monumenten worden verklaard en hun functie wordt uitgelegd
Het vrouwelijk schoonheidsideaal bestaat al sinds de romeinen, toen probeerde ze ook al met middelen als make-up en andere trucs om dit ideaal na te komen
Stripboeken worden al langer dan je denkt gemaakt. Het stripboekmuseum in brussel vertelt er alles over
Vondsten van homo-sapiens botten in marokko bewijzen dat homo sapiens ouder zijn dan gedacht en niet alleen uit Ethiopia komen
In Drenthe kun je er niet omheen: hunebedden. Al duizenden jaren staan ze verspreid over de provincie. Waar kom je de hunebedden tegen?
Tegenwoordig is het bezit van een verwarming de normaalste zaak van de wereld. Het is een basisbehoefte en een vanzelfsprekendheid.
Drukwerk is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Hierdoor is het des te opmerkelijker dat we relatief weinig weten over de herkomst ervan.