Castellum Hoge Woerd mijlpaal

Castellum Hoge Woerd mijlpaal

Historizon

Win een dagtocht voor 2 personen langs de Romeinse Limes

Een dagtocht met Diana de Wild langs de sporen van de Romeinse Limes langs de Oude Rijn bij Woerden en De Meern. Resten van castella, een opgegraven schip en talloze archeologische vondsten verwijzen naar de Romeinen die hier tweeduizend jaar geleden rondliepen.

De laatste jaren wordt er steeds meer duidelijk over deze periode en dat maakt het interessant om tijdens een dagtocht de stand van de huidige kennis eens op te nemen.

Programma
We verzamelen deze dag in het centrum van Woerden waar we na de koffie een bezoek brengen aan het Stadsmuseum. Op de zolder vinden we de Romeinse collectie met archeologische vondsten uit Laurium zoals het castellum bij Woerden heette. Diana de Wild, die de hele dag van commentaar voorziet, zal hier ook rondleiden. Na dit bezoek bekijken we in Woerden ook de Parkeergarage waarin onder andere restanten van het castellum te vinden zijn.

Na de lunch brengt een touringcar ons naar het nieuwe museum ‘Hoge Woerd’ bij De Meern. Pronkstuk is hier het opgegraven Romeinse schip ‘De Meern 1’ dat hier van alle kanten te bekijken is. Het bekijken van dit schip wordt ingeleid door een presentatie van Diana over scheepvaart in de Romeinse tijd.
Vanuit de vier poorttorens laten ‘Vensters op het fort’ zien hoe het Romeinse castellum en het daaromheen gelegen kampdorp eruit zagen. Monitors met 3D-reconstructies geven een verrassende kijk op het leven in een garnizoensstadje aan de rand van het Romeinse rijk.

Hiermee heeft u een afwisselend en compleet beeld van de Romeinen in Nederland. Tegen het einde van de middag brengt de touringcar u terug naar Woerden.

Dit programma vindt plaats op 23 mei 2019. 

DOE MEE!

Voorwaarden
De winactie loopt van 10 december tot en met 10 januari. Alleen correct ingevulde formulieren dingen mee, een foto is niet nodig.

De winnaar ontvangt bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Inzendingen mogen worden gebruikt in berichtgeving van Archeologie Magazine/Archeologieonline en de partner die de prijs verstrekt en op sociale media.