Wat is Nehalennia zonder schip?

Wat is Nehalennia zonder schip?

Ludo van Well

Win het boek 'Wat is Nehalennia zonder schip?'

Wat hebben de Romeinen de Nederlanden allemaal gebracht? Op deze vraag en meer geeft Dimp Nelemans antwoord in haar nieuwe boek ‘Wat is Nehalennia zonder schip?‘ Wil jij kans maken op een gratis exemplaar? Doe dan mee aan onze winactie!

‘Wat is Nehalennia zonder schip?‘

Na 1970 zijn 330 Nehalennia votief-resten boven water gehaald bij het Zeeuwse dorp Colijnsplaat. In 2005 werd de tempel geopend. Waarna de vondst van Romeinse schepen in Londen de maten leverden voor reconstructie van Caudicaria, het schip waarin Romeinen richting Britannia voeren voor hun invasie. De Romeinen brachten echter veel meer dan alleen maar oorlog. Dát staat in het zojuist uitgebrachte boek van auteur Dimp Nelemans ‘Wat is Nehalennia zonder schip?‘

Dimp vertelt wat de Romeinen o.a. in Zuid-Nederland hebben nagelaten en waar we tot op heden nog dagelijks mee te maken hebben. De Romeinen brachten bijvoorbeeld het ‘schrift’.Bovendien werden er in de Gallo/Romeinse periode ook landbouwcoöperaties opgericht voor beter, gezond en gevarieerder voedsel. Is de lay out ontstaan voor de infrastructuur van een water- en wegennetwerk waarvan we nu de restwaarde nog dagelijks gebruiken. Sterker nog, onze drang om per boot onbekende oorden te ontdekken waarvan een enorme handelsvloot in de 17e eeuw het resultaat werd, kreeg wellicht de eerste impulsen daarvoor in de Romeinse tijd.

Want het waren de Romeinen die scheepsbouw realiseerden waarmee vrachten van graan en zout droog de overtocht maakten vanuit de monding van de Schelde naar Britannia v.v.

Meedoen

Nieuwsgierig geworden? In samenwerking met Stichting Maritime Art & Design Mag Archeologie Online 3 gratis exemplaren van 'Wat is Nehalennia zonder schip?' verloten. Meedoen is eenvoudig. Meld je aan via de onderstaander button en maak kans op een exemplaar van 'Wat is Nehalennia zonder schip?'

Deze winactie is inmiddels gesloten.

VOORWAARDEN

  • De winactie loopt tot en met 10 mei 2022.
  • Alleen correct ingevulde formulieren dingen mee,.
  • De winnaars ontvangen bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Inzendingen mogen worden gebruikt in berichtgeving van Archeologie Magazine/Archeologieonline en de partner die de prijs verstrekt en op sociale media.