Donderdag 9 december 2021 was het precies vijftig jaar geleden dat de scheepsopgravingen in Zwammerdam (ZH) begonnen. Do you remember?
Bij ‘Operatie Zwammerdamschepen’ zorgen nieuwe ontwikkelingen voor regelmatig overleg naast de gestage schoonmaak van het hout van de Zwammerdam 6.
De afgelopen weken waren de Romeinen volop in de belangstelling in Museumpark Archeon en hebben we weer enthousiaste bezoekers mogen begroeten.
Geweldig, wat hebben we de afgelopen weken al weer veel bezoekers mogen ontvangen! Hopelijk was u er een van.
Het is bijna 50 jaar sinds de vondst van het Romeinse schip Zwammerdam 2. Sinds die tijd zijn in de rest van Europa meer schepen van dit type ontdekt.
De beroemde Romeinse Zwammerdamschepen zijn dit jaar genomineerd voor een belangrijke Europese prijs voor Archeologisch Erfgoed.
Puzzelen is een nationaal tijdverdrijf geworden. Maar puzzelen met het archeologische hout van het Romeinse schip Zwammerdam 2 is wel heel bijzonder!
Er is een spectaculaire aanwinst toegevoegd aan de tentoonstelling van de Zwammerdamschepen: de replica van de unieke stuurriem van de Zwammerdam 2.
In het dorp Zwammerdam vindt u de tentoonstelling met het opgravingsverhaal van de Zwammerdamschepenen de vondsten.
ICAHM organiseert zijn jaarlijkse bijeenkomst in 2021 online, in nauwe samenwerking met Nederlandse partners.
Na drie jaar werken verlegt Operatie Zwammerdamschepen de focus op vrachtschip Zwammerdam 6.
In de periode 1971 – 1974 werden in de haven van een Romeins limesfort bij het huidige Zwammerdam resten van zes Romeinse schepen opgegraven.