Dit beeld, dat Hercules voorstelt, is een kleine uitvoering van een van de beroemdste sculpturen uit de oudheid.
Dit beeld, dat Hercules voorstelt, is een kleine uitvoering van een van de beroemdste sculpturen uit de oudheid.
Het Rijksmuseum van Oudheden voegde recentelijk een zwaard uit de bronstijd aan zijn collectie toe. Bij een uitgebreid onderzoek kwamen gebruikssporen aan
Een ongeopende brief, die decennialang was vergeten, bracht Egyptologen Lara Weiss en Rob Demarée op het spoor van Ramses VI.
Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is een bijzondere archeologische vondst rijker: een eikenhouten paal uit ca. 125 na Chr. met een Romeinse inscriptie.
In het Rijksmuseum van Oudheden kun je vanaf deze week meekijken naar de restauratie van de Romeinse sarcofaag van Simpelveld. 
De week van de Klassieken van 3 september tot 13 september 2020 gaat gewoon door. En dus organiseert het Rijksmuseum van Oudheden een online programma!
In de week van 16 maart j.l., toen het museum net dicht was vanwege de Corona-crisis, heb ik nog één afspraak laten doorgaan: de aankoop van een gedraaide
Het Rijksmuseum van Oudheden opent op 1 juni haar weer deuren met drie nieuwe tentoonstellingen: 'Romeinen langs de Rijn', 'Textiel uit Egypte' en 'GLAS'.
Het RMO verwelkomt weer bezoekers! Om dat te vieren, zetten we een paar hoogtepunten uit de collectie in de spotlight, zoals: het zwaard van Ommerschans.
Vanaf 1 juni verwelkomt het RMO weer bezoekers! Voor nu alvast een paar collectiestukken in de spotlight, zoals: de cilinder met spijkerschrift.
Vanaf 1 juni verwelkomt het RMO weer bezoekers! Voor nu alvast een paar hoogtepunten uit de collectie in de spotlight, zoals: druiventrosflesjes.