Het Rijksmuseum van Oudheden opent op 1 juni haar weer deuren met drie nieuwe tentoonstellingen: 'Romeinen langs de Rijn', 'Textiel uit Egypte' en 'GLAS'.
Het RMO verwelkomt weer bezoekers! Om dat te vieren, zetten we een paar hoogtepunten uit de collectie in de spotlight, zoals: het zwaard van Ommerschans.
Vanaf 1 juni verwelkomt het RMO weer bezoekers! Voor nu alvast een paar collectiestukken in de spotlight, zoals: de cilinder met spijkerschrift.
Vanaf 1 juni verwelkomt het RMO weer bezoekers! Voor nu alvast een paar hoogtepunten uit de collectie in de spotlight, zoals: druiventrosflesjes.
Vanaf 1 juni verwelkomt het RMO weer bezoekers! Voor nu alvast een paar hoogtepunten uit de collectie in de spotlight, zoals: de mummie van Anchor.
Hoewel het RMO gesloten is, wordt er al gewerkt aan nieuwe tentoonstellingen. Zoals de nieuwe tentoonstelling Romeinen langs de Rijn.
Al jaren doet het RMO opgravingen en onderzoek in Sakkara, de legendarische begraafplaats waar al meer dan drieduizend jaar de rijksten van het Oude Egypte
Eeuwenlang is Cyprus een knooppunt van migratiestromen geweest. Al die mensen hebben sporen nagelaten die onderzocht worden door archeologen.
Het eiland Cyprus is onlosmakelijk verbonden met Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en vruchtbaarheid.
Cyprus was duizenden jaren lang een knooppunt van handel en cultuur. De tentoonstelling Cyprus – een eiland in beweging laat deze geschiedenis zien.
Deze zomer kunnen kinderen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een misdaad oplossen. Als kunstdetective in het RMO moeten ze dieven te snel af zijn.
Het Rijksmuseum van Oudheden staat deze zomer in bloei tijdens de tentoonstelling ‘Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west’. Tijdens deze te