40 mummies gevonden

Een aantal mummies lag in sarcofagen.

Egyptisch ministerie van Oudheden.

Meer dan veertig mummies ontdekt in familietombe

Zaterdag 2 februari is de vondst van een familietombe in Minya, een stad ten zuiden van Caïro, bekend gemaakt. In de tombe zijn meer dan veertig mummies gevonden, samen met mummies van huisdieren. De mummies zijn meer dan 2000 jaar oud, maar verkeren nog in goede staat. Waarschijnlijk stammen de gevonden mummies uit het Ptolemaeïsche tijdperk. Ze zouden ergens uit de tijd tussen 323-30 jaar v.Chr. stammen volgens het Egyptische ministerie van Oudheden.

Gevonden mummies in Minya

De gevonden mummies bestaan uit mannen, vrouwen en kinderen. Waarschijnlijk behoorden de mummies allemaal tot dezelfde, rijke familie. De tombe zelf werd in februari 2018 ontdekt op Tuna el-Gebel, een oude begraafplaats die bekend staat om de archeologische vondsten die er zijn gedaan. Eerder zijn bij Tuna el-Gebel al de tombe van Petosiris in 1919 gevonden, een Egyptische priester die rond 300 v.Chr. leefde, en een catacombe gevuld met gemummificeerde valken, ibissen en bavianen.

Ontdekte sarcofagen

De Egyptische minister van Oudheden Khaled El-Enany, toonde de familietombe aan een groep journalisten en diplomaten. Sommige mummies waren in sarcofagen gelegd en anderen waren slechts in doeken gewikkeld.Onderzoekers konden achterhalen uit welke tijd de gevonden mummies stammen door fragmenten Papyrus die ook in de tombe zijn ontdekt.

Bronnen:

Afbeelding:

Meer lezen