zo restaureer je een mummiekist - lees het augustusnummer van Archeologie Magazi

Het komende nummer van Archeologie Magazine wil je niet missen

zo restaureer je een mummiekist - lees het augustusnummer van Archeologie MagaziIn het komende nummer van Archeologie Magazine (verschijnt 25 augustus):

WEST-FRIESLAND IN DE GOUDEN EEUW Niet alleen Amsterdam, maar ook West-Friesland was in de Gouden Eeuw een internationaal handelsknooppunt. Dat bewijzen talloze archeologische vondsten.

OVER HUNEBEDDEN, DOLMENS EN MENHIRS Herman Clerinx schreef een bejubeld boek over hunebedden, dolmen en menhirs (4 sterren in het NRC). Wij spraken hem in het dorpje Wéris, de menhir-hoofdstad van België.

ZO RESTAUREER JE EEN MUMMIEKIST Restaurator Helbertijn Krudop van het Rijksmuseum van Oudheden vertelt over haar werk aan de houten mummiekist van tempeladministrateur Peftjaoeneith.

SPECIAL: DE OPKOMST & ONDERGANG VAN DE GIPSKOPIE Eind 18e eeuw was het gebruikelijk dat rijke verzamelaars gipsen kopieën van beroemde (antieke)beelden aanschaften. Die werden in speciale ruimtes tentoongesteld. Ook kunstacademies gebruikten gipskopieën: generaties kunstkunstenaars hebben aan de hand van dergelijke kopieën het vak geleerd. En zelfs musea stelden de gipsen beelden tentoon, en niet alleen bij gebrek aan originele beelden. In de 20e eeuw belandden veel van die beelden bij het grof vuil, maar sinds kort komt er een herwaardering op gang.

ARCHEOLOGISCH TEKENAAR IN DE ORIËNT Terry Ball was in de jaren ’50 en ’60 als archeologisch tekenaar actief bij talloze opgravingen in het Midden-Oosten. Zijn recent ontsloten archief biedt een unieke inkijk in hoe die opgravingen in hun werk gingen.

Dit nummer niet missen? Profiteer vóór maandag 14 augustus 16:00 u. van de speciale aanbieding! Nu met 2 tickets voor het Archeon én 50% korting!

Meer lezen