Oude tombes gevonden in Egypte

In de tombes werden skeletten in foetushouding gevonden

Egyptisch ministerie van oudheden

Veel begraafplaatsen ontdekt in Egypte

Het Egyptisch Ministerie van Oudheden heeft de vondst van meerdere begraafplaatsen bekend gemaakt. De leeftijd van de vondsten loopt uiteen van graven uit de tijd voor de farao’s, tot Romeinse graven.

Romeins graftombes in de Dakhla-oase

In de Dakhla-oase, in de westelijke woestijn van Egypte, vonden archeologen twee Romeinse graftombes. De tombes zijn gebouwd uit stenen gemaakt van klei, hoewel de architectuur van de twee tombes niet hetzelfde was. Wel waren beide tombes van binnen voorzien van kleurig schilderwerk.

De tombes waren nog niet leeggehaald. Daardoor vonden de archeologen menselijke resten, maar ook aardwerk. Of bekend is wie er in de graven ligt, is niet bekend gemaakt.

Graven uit de Tweede Tussenperiode

In de Nijldelta, bij de archeologische site Kom al-Kholgan, troffen archeologen een grafveld met graven aan die in leeftijd varieerden van de tijd voor de farao’s tot de Tweede Tussenperiode. De twintig graven uit de Egyptische prehistorie lagen verspreid, en wezen in verschillende richtingen. Enkelen waren gericht op het westen, anderen juist op het oosten of het noorden. In de graven lagen lichamen in foetushouding. In de graven werden ook resten aardewerk en stenen gereedschap gevonden. De graven verkeren volgens het ministerie in slechte staat. Een ander graf stamt uit de Tweede Tussenperiode (1782-1570 v.Ch.).

De Egyptische overheid heeft de laatste jaren veel nieuwe archeologische onderzoeken opgezet. Met de bijzondere vindplaatsen hoopt de Egyptische overheid weer meer toeristen naar het land te lokken, nadat het toerisme in Egypte na de Arabische Lente in 2011 een flinke klap kreeg.

Bron:

Phys.org: Egypt says archaeologists find ancient tombs in Nile DeltaArchaeologists find Rome-era tombs in Egypt's Western Desert
 

Meer lezen