Pompeï. Foto van Alago via wikimedia.commons

Pompeï. Foto van Alago via wikimedia.commons

Foto van Alago via wikimedia.commons

Pompeii weer open voor bezoekers

Gisteren was het een belangrijke dag voor Italië: Pompeii is weer open voor bezoekers. Op maandag zal tevens het Colosseum weer zijn deuren openen.

Na maanden in lock-down te hebben gezeten, gaan langzaam maar zeker de Italiaanse trekpleisters weer open. Via deze weg hoopt de Italiaanse overheid de economie wat meer op peil te krijgen, aangezien de Italiaanse grenzen weer open worden gesteld vanaf 1 juni en toerisme een grote inkomstenbron is… zeker als je het hebt over Pompeii, dat gemiddeld zo’n 4 miljoen bezoekers per jaar trekt.

Pompeii is één van die trekpleisters die open zal gaan, maar dan volledig corona-proof: alleen tentoonstellingen en bezienswaardigheden in de buitenlucht zijn te bezoeken, de looproutes zijn eenrichtingsverkeer, en bezoekers dienen mondkapjes te dragen en voldoende afstand te houden van elkaar. Om bezoekers tegemoet te komen, is de prijs van een toegangskaartje ditmaal gedaald naar €5,- in plaats van de reguliere €15,-. Ook geeft de directeur van het archeologisch park, Massimo Osanna, aan dat er bezienswaardigheden worden geopend die voorheen lange tijd dicht zijn geweest.

Pompeii Live

Nu is het natuurlijk jammer dat we voorlopig al dat moois niet kunnen zien vanaf Nederland, maar niet getreurd: op 20 mei is Pompeii Live in première gegaan. Hierin nemen befaamde experts (denk aan Mary Beard en Neil MacGregor) je mee door de tentoonstelling ‘Life and death in Pompeii and Herculaneum’ van the British Museum, die in 2013 aanzienlijke bezoekersaantallen trok. Bekijk hier alvast Pompeii Live.

Meer lezen