geogliefen nascalijnen

De beroemde Nazcalijnen

Pixabay

Onbekende geogliefen ontdekt in Peru

Voor de tweede keer in korte tijd zijn in Peru nieuwe geogliefen ontdekt. De 25 nieuw gevonden afbeeldingen zijn gevonden in een woestijnachtig gebied aan de kust in het zuiden van Peru. Naar schatting zijn de geogliefen zo'n 2000 jaar oud. Ouder dan de Nazcalijnen.

Paracascultuur

De geogliefen zijn waarschijnlijk gemaakt door de mensen van de Paracascultuur, een voorloper van de Nazcacultuur. De nieuwe ontdekkingen zijn gedaan met drones. Daarmee werden ook geogliefen die eerder dit jaar werden gevonden, in kaart gebracht. Die vondst werd gedaan door lokale bewoners. In de lijnen zijn tot nu toe de vormen van een orka en een dansende vrouw ontdekt.

Archeologisch onderzoek met drones

De archeologen hebben het terrein waar de lijnen liggen nog niet betreden, het enige onderzoek dat tot nu toe is gedaan, is uitgevoerd met drones. Het betreden van het gebied is een gevoelige kwestie. In 2014 beschadigden actievoerders van Greenpeace de Nazcalijnen, toen zij spandoeken bij de lijnen neerlegden en in januari 2018 trok een vrachtwagenchauffeur sporen met zijn truck 

Juist daarom heeft de Peruviaanse overheid opdracht gegeven om het gebied beter te onderzoeken, zodat de archeologische vondsten in het gebied beter beschermd kunnen worden. Het onderzoek met drones is een eerste stap die onderzoeken.

Bron:

Reuters

Afbeelding:

Pixabay

Meer lezen