Een ramp is van alle tijden. Helaas is Kasteel Wijchen hier een goed voorbeeld van. Het kasteel heeft meerdere rampen meegemaakt, maar overwon ze allemaal.
Op het Griekse eiland Kreta is de lokale archeologie een absolute trekpleister. Is Kreta daarom dé vakantiebestemming voor archeologen?
Beleef een spectaculaire tijdreis van 2000 jaar geleden naar het Romeinse leven. 
In het jaar 1122 voerde een bisschop een gewapende strijd met een keizer. Dat bracht ook inwoners van de stad Utrecht in rep en roer.
Een ramp is van alle tijden. Zo laat de geschiedenis van Woerden goed inzien.
Stel je voor dat je met je metaaldetector een meer dan 1850 jaar oude Romeinse muntschat vindt die tentoongesteld wordt het Rijksmuseum voor Oudheden.
In dit artikelen vertellen wij jou hoe boeren vroeger omgingen met irrigatieproblemen en welke systemen er zoal gebruikt worden.
Een prachtige en zeldzame zilveren munt, de didrachme, uit 93/94 na Christus. Deze munt is in Rome geslagen voor circulatie in Cappadocië.
De Amsterdamse haven is momenteel de vierde grootste van West-Europa. De band tussen onze hoofdstad en zijn haven is dan ook al van oudsher innig geweest.
Om wat inspiratie te geven voor je volgende vakantiebestemming hebben we 5 van de mooiste archeologische bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.
Op 2 februari verschijnt de nieuwe televisieserie Het Verhaal van Nederland op NPO1. Deze serie voert de kijker door de complete Nederlandse geschiedenis.
De website Assenstad.nl meldt waardevolle archeologische vondsten uit het Laat-Paleolithicum, die zijn gedaan op een bouwterrein in Drenthe.