Niet eerder waren er zoveel archeologische ledervondsten uit de Dordtse bodem bij elkaar te zien!
In het Allard Pierson is nu de tentoonstelling over de Egyptische god Bes te zien. Bes was in het Oude Egypte een razend populaire beschermgod.
Wanneer heeft de mensheid eigenlijk leren lezen en schrijven? Lees verder en ontdek de geheime achter het geschreven woord.
In 480 v.Chr. probeerde de Perzische koning Xerxes de Griekse stadstaten te onderwerpen. Maar klopt ons beeld over de strijd die volgde?
Nieuw onderzoek moet het complete verhaal van Villa Voerendaal vertellen.
Vloerverwarming is in onze tijd een teken van luxe. Een vloerverwarming verwarmt je kamer gelijkmatig en dat wisten de Romeinen ook al!
Brutus is misschien wel een van de meest legendarische figuren uit de Romeinse geschiedenis. Maar wie was Brutus? Kathryn Tempest schreef een boek over hem
Brutus is een van de meest bekende figuren uit de Romeinse geschiedenis. Kathryn Tempest schreef een boek, waarin ze verder kijkt dan de moord op Caesar
Ben je op zoek naar een vakantie vol met geschiedenis, cultuur en interessante bezienswaardigheden? Daarvoor hoef je niet ver: op Malta is al veel te zien.
‘De Barbaren’ van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen.
Sinds kort doet een team van experts eindelijk grootschalig onderzoek naar zo’n beetje de grootste Romeinse villa van Nederland.
Hoe zou het leven geweest zijn in een stad, zo’n vijfduizend jaar geleden? Datis een vraag voor veel archeologen.