De Malerweg in de Sächsische Schweiz of de Saksische Wijnwandelweg? Of toch een andere route? kom meer te weten over de 5 mooiste Saksiche wandelroutes.
De Duitse deelstaat Saksen was ooit een machtig rijk. Rijke vorsten regeerden vanuit prachtige paleizen en indrukwekkende burchten over hun deel van het Heilige Roomse Rijk. Vandaag de dag is dat rijke verleden nog altijd tastbaar.
Dresden en Leipzig vormen de cultuurmetropolen van Saksen. Daarnaast zijn er in Saksen vijf stadjes die je moet hebben gezien als geschiedenisliefhebber.
Is het je droom om een keer naar Egypte af te reizen en daar terug te gaan in de tijd? Vergeet dan niet een goede reisverzekering af te sluiten!
Als op een regenachtige middag in 2023 de telefoon van archeoloog Norbert Eeltink gaat, kan hij nog niet vermoeden welke verrassing op hem wacht.
Ben jij een liefhebber van avontuur en geschiedenis? Droom je ervan om de schatten van oude beschavingen te ontdekken? Dan zijn deze tips voor jou!
In Rimburg wordt een bijzonder burgerparticipatieproject uitgevoerd op 25 en 26 mei. 120 Duitse en Nederlandse inwoners gaan op zoek naar hun verleden.
De Spaanse stad Sevilla is een waar walhalla voor archeologen. Niet alleen heeft deze eeuwenoude stad het grootste historische stadscentrum van heel Spanje
De dood hoort bij het leven en daarom maken we van een uitvaart een extra mooi moment. We willen immers onze nabestaanden of geliefde overledene een passend afscheid geven. Compleet met muziek, kaarsen, bloemen en misschien wel een filmpje. Het is daarbij heel normaal om iets aan de overledene mee te geven. Een telegram van verre familie, een foto van jullie als gezin of een knuffeltje wat altijd bij diegene was. Het meegeven van spulletjes is iets wat al eeuwen wordt gedaan.
Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden?
De duo-tentoonstelling over de recente archeologische vondsten bij en over het kasteel van Wouw zijn vanaf 24 februari te zien in museum het Markiezenhof.
De jaarlijkse antiquarische Boeken- en Prentenbeurs in Mechelen staat op het punt om haar 32ste editie te vieren. Van 8 tot en met 10 december zal Mechelen het epicentrum worden van een betoverende wereld van oude en antiquarische boeken, prenten en gravures.