Brengt de zomer ook altijd de avonturier in jou naar boven? Kom dan deze zomer op ontdekkingstocht in het Thermenmuseum.
De Malerweg in de Sächsische Schweiz of de Saksische Wijnwandelweg? Of toch een andere route? kom meer te weten over de 5 mooiste Saksiche wandelroutes.
Dresden en Leipzig vormen de cultuurmetropolen van Saksen. Daarnaast zijn er in Saksen vijf stadjes die je moet hebben gezien als geschiedenisliefhebber.
De wortels van het Residenzschloss Dresden gaan terug tot in de middeleeuwen. Toen behoorde dit koninklijke slot toe aan de adellijke familie Wettin. In de Tweede Wereldoorlog is het paleis in Dresden zwaar beschadigd door bombardementen. Daarna is het slot gerestaureerd en archeologisch onderzocht. Vandaag de dag biedt het onderdak aan diverse musea die de geschiedenis ervan laten zien.
Op zaterdag 17 juni organiseren het Hof van Nederland en de AWN de Archeologiedag, waarbij er van alles te doen en beleven is voor jong en oud.
Voor wie geen genoeg kan krijgen van archeologie, is de Grote Archeologieshow bij Castellum Hoge Woerd het bezoeken waard.
Aan de hand van de levens van acht Joodse en Palestijnse hoofdrolspelers beschrijft Jan-Auwke Diepenhorst de geschiedenis van het beloofde land.
In de omgeving van Bad Muskau ligt het UNESCO Geopark Mukauer Faltenbogen. De laatste ijstijd maakte hier zichtbare sporen in het landschap én de bodem.
Friesland is een prachtige provincie in het noorden van Nederland. De regio kent een bijzondere geschiedenis die zeker de moeite waard is om te ontdekken.
In de ruïnes van de ruïnes van Pompeï kunt u uzelf helemaal onderdompelen in het rijke Romeinse verleden.
Heb je je ooit afgevraagd wie de stofzuiger heeft uitgevonden en waarom? Da lees je hier!
Wanneer je met je auto door bepaalde Duitse steden wil rijden, dan heb je hier een milieuvignet voor nodig. Maar hoe is dit vignet eigenlijk ontstaan?