Voor wie geen genoeg kan krijgen van archeologie, is de Grote Archeologieshow bij Castellum Hoge Woerd het bezoeken waard.
Aan de hand van de levens van acht Joodse en Palestijnse hoofdrolspelers beschrijft Jan-Auwke Diepenhorst de geschiedenis van het beloofde land.
In de omgeving van Bad Muskau ligt het UNESCO Geopark Mukauer Faltenbogen. De laatste ijstijd maakte hier zichtbare sporen in het landschap én de bodem.
Friesland is een prachtige provincie in het noorden van Nederland. De regio kent een bijzondere geschiedenis die zeker de moeite waard is om te ontdekken.
In de ruïnes van de ruïnes van Pompeï kunt u uzelf helemaal onderdompelen in het rijke Romeinse verleden.
Heb je je ooit afgevraagd wie de stofzuiger heeft uitgevonden en waarom? Da lees je hier!
Wanneer je met je auto door bepaalde Duitse steden wil rijden, dan heb je hier een milieuvignet voor nodig. Maar hoe is dit vignet eigenlijk ontstaan?
Veel mensen denken dat graven het enige is wat archeologen doen. Dat is niet het geval; archeologen houden zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek.
Op een regenachtige zondag reis ik af naar Dordrecht om de podwalk de Mythe van de Sint-Elisabethsvloed te lopen.
Ga op expeditie in de expositie en bezoek het oudste stenen gebouw van Nederland.
In het Drents Museum in Assen is deze winter opnieuw een topexpositie te zien, dit keer over het rijke leven in de 2 Romeinse steden Pompeii en Herculaneum
Het Romeinse Rijk strekte zich uit over meer dan 40 hedendaagse landen. Al meer dan 15 jaar legt fotograaf Alfred Seiland al die overblijfselen vast.