Sinds kort doet een team van experts eindelijk grootschalig onderzoek naar zo’n beetje de grootste Romeinse villa van Nederland.
Hoe zou het leven geweest zijn in een stad, zo’n vijfduizend jaar geleden? Datis een vraag voor veel archeologen.
In 1991 werd in de Ötztaler Gletsjer een ijsmummie gevonden. Sindsdien is Ötzi de ijsmummie wereldberoemd. Extra bijzonder: je kan de ijsmummie onderzoeken
Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je de Via Belgica in Zuid-Limburg ontdekken. Met een gids, app of geocache ontdek je je weg door Romeins Limburg.
De Weense arts Franz Joseph Gall was gefascineerd door de verschillen in menselijk gedrag. Maar met zijn frenologie kreeg hij geen plek in de eregallerij.
Mensen met een metaaldetector genieten van het buitenleven en zijn op zoek naar de geschiedenis in de grond. Graag stelt Detect Metaaldetectors zich voor.
Na het succes van Het logboek van de ontdekkingsreiziger neemt Huw Lewis-Jones ons dit keer mee op ontdekkingsreis in Het logboek van de zeevaarder.
In Frankrijk zijn heel wat prehistorische grotschilderingen bewaard gebleven. Een aantal daarvan kun je bezoeken.
Na jarenlange series van overstromingen ontstond de Biesbosch. Nu nog altijd een waardevol gebied, met veel cultuur, maar ook geschiedenis.
Van moeders tot echtgenotes, van rijke villabewoonsters tot arme boerinnen: vrouwen speelden een belangrijke rol in Romeins Nederland. Toch worden ze ten o
Het historisch erfgoed rond de Heuvelrug zijn aanleiding voor het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug om te werken aan de Uncesco kwalificatie van Geopark.
In de geschiedenis zijn wielen van het grootste belang geweest en dat zijn ze nog steeds.