Na het succes van Het logboek van de ontdekkingsreiziger neemt Huw Lewis-Jones ons dit keer mee op ontdekkingsreis in Het logboek van de zeevaarder.
In Frankrijk zijn heel wat prehistorische grotschilderingen bewaard gebleven. Een aantal daarvan kun je bezoeken.
Na jarenlange series van overstromingen ontstond de Biesbosch. Nu nog altijd een waardevol gebied, met veel cultuur, maar ook geschiedenis.
Van moeders tot echtgenotes, van rijke villabewoonsters tot arme boerinnen: vrouwen speelden een belangrijke rol in Romeins Nederland. Toch worden ze ten o
Het historisch erfgoed rond de Heuvelrug zijn aanleiding voor het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug om te werken aan de Uncesco kwalificatie van Geopark.
In de geschiedenis zijn wielen van het grootste belang geweest en dat zijn ze nog steeds.
Tom Buijtendorp gaat in zijn boek Het ware paradijs op expeditie naar de Tuin van Eden.
In een grootse expo neemt het Gallo-Romeins Museum je mee voorbij het mysterie van Stonehenge. Interessante feiten en verrassende inzichten.
Op het hoogtepunt stonden er negenduizend windmolens met uiteenlopende functies in Nederland. Graan malen, polders droogpompen. Hoe ontstond de windmolen?
Altijd al eens zelf een archeoloog willen zijn? Het enige dat je daar voor nodig hebt is een vliegticket en het visum voor Egypte. Wat houdt je tegen?
In januari 1965 meldde Tjerk Vermaning (1929-1987) een archeologische vondst die hem in één klap de bekendste amateurarcheoloog van Nederland maakte.