Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Maar wist je dat de oude Grieken en Romeinen ze kleurrijk beschilderden?
De duo-tentoonstelling over de recente archeologische vondsten bij en over het kasteel van Wouw zijn vanaf 24 februari te zien in museum het Markiezenhof.
De jaarlijkse antiquarische Boeken- en Prentenbeurs in Mechelen staat op het punt om haar 32ste editie te vieren. Van 8 tot en met 10 december zal Mechelen het epicentrum worden van een betoverende wereld van oude en antiquarische boeken, prenten en gravures.
Bij het Thermenmuseum Heerlen staat het najaar in het teken van de Romeinse geschiedenis! Het museum is in bezit van een zeer bijzonder stuk historie. In het museum is namelijk een 2.000 jaar oud Romeins badhuis bewaard – het oudste stenen gebouw van Nederland!
Als gemeentelijk archeoloog ga je aan de slag bij team Omgeving. Je geeft vorm aan en adviseert over het beheer en behoud van het archeologisch erfgoed.
Brengt de zomer ook altijd de avonturier in jou naar boven? Kom dan deze zomer op ontdekkingstocht in het Thermenmuseum.
De Malerweg in de Sächsische Schweiz of de Saksische Wijnwandelweg? Of toch een andere route? kom meer te weten over de 5 mooiste Saksiche wandelroutes.
Dresden en Leipzig vormen de cultuurmetropolen van Saksen. Daarnaast zijn er in Saksen vijf stadjes die je moet hebben gezien als geschiedenisliefhebber.
De wortels van het Residenzschloss Dresden gaan terug tot in de middeleeuwen. Toen behoorde dit koninklijke slot toe aan de adellijke familie Wettin. In de Tweede Wereldoorlog is het paleis in Dresden zwaar beschadigd door bombardementen. Daarna is het slot gerestaureerd en archeologisch onderzocht. Vandaag de dag biedt het onderdak aan diverse musea die de geschiedenis ervan laten zien.
Op zaterdag 17 juni organiseren het Hof van Nederland en de AWN de Archeologiedag, waarbij er van alles te doen en beleven is voor jong en oud.
Voor wie geen genoeg kan krijgen van archeologie, is de Grote Archeologieshow bij Castellum Hoge Woerd het bezoeken waard.
Aan de hand van de levens van acht Joodse en Palestijnse hoofdrolspelers beschrijft Jan-Auwke Diepenhorst de geschiedenis van het beloofde land.