In 480 v.Chr. probeerde de Perzische koning Xerxes de Griekse stadstaten te onderwerpen. Maar klopt ons beeld over de strijd die volgde?
Nieuw onderzoek moet het complete verhaal van Villa Voerendaal vertellen.
Vloerverwarming is in onze tijd een teken van luxe. Een vloerverwarming verwarmt je kamer gelijkmatig en dat wisten de Romeinen ook al!
Brutus is misschien wel een van de meest legendarische figuren uit de Romeinse geschiedenis. Maar wie was Brutus? Kathryn Tempest schreef een boek over hem
Brutus is een van de meest bekende figuren uit de Romeinse geschiedenis. Kathryn Tempest schreef een boek, waarin ze verder kijkt dan de moord op Caesar
Ben je op zoek naar een vakantie vol met geschiedenis, cultuur en interessante bezienswaardigheden? Daarvoor hoef je niet ver: op Malta is al veel te zien.
‘De Barbaren’ van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen.
Sinds kort doet een team van experts eindelijk grootschalig onderzoek naar zo’n beetje de grootste Romeinse villa van Nederland.
Hoe zou het leven geweest zijn in een stad, zo’n vijfduizend jaar geleden? Datis een vraag voor veel archeologen.
In 1991 werd in de Ötztaler Gletsjer een ijsmummie gevonden. Sindsdien is Ötzi de ijsmummie wereldberoemd. Extra bijzonder: je kan de ijsmummie onderzoeken
Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je de Via Belgica in Zuid-Limburg ontdekken. Met een gids, app of geocache ontdek je je weg door Romeins Limburg.
De Weense arts Franz Joseph Gall was gefascineerd door de verschillen in menselijk gedrag. Maar met zijn frenologie kreeg hij geen plek in de eregallerij.