In Keizers van Constantinopel beschrijft Kevin Lygo aan de hand van de levens van de Byzantijnse keizers de geschiedenis van Byzantium.
Archeologen hebben een boeiende baan. Maar hoe raken archeologen in het vak verzeild?
Het Romeinse Rijk strekte zich uit over meer dan 40 hedendaagse landen. Al meer dan 15 jaar legt fotograaf Alfred Seiland al die overblijfselen vast.
In Schildmaagd vertelt Brown een nieuwe Vikinggeschiedenis waarin vrouwen wel degelijk een rol spelen
Al meer dan 40 jaar is Museum de Scheper een begrip. Het museum vertelt het uitzonderlijke verhaal van de geschiedenis van Eibergen en de Achterhoek.
Tot en met 4 september is in het Limburgs Museum in Venlo Oevers vol Romeinen te bezoeken, met bijna 500 archeologische objecten.
Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland.
Verzin de leukste tekst voor bij de Votiefgaven aan de Romeinse godin Nehalannia en maak kans op een prachtige prijs!
Nancy Marie Brown maakt mede op basis van archeologische bronnen aannemelijk dat er krijgsvrouwen bestaan hebben die zij aan zij vochten met de Vikingen.
Een ramp is van alle tijden. Helaas is Kasteel Wijchen hier een goed voorbeeld van. Het kasteel heeft meerdere rampen meegemaakt, maar overwon ze allemaal.
Op het Griekse eiland Kreta is de lokale archeologie een absolute trekpleister. Is Kreta daarom dé vakantiebestemming voor archeologen?
Beleef een spectaculaire tijdreis van 2000 jaar geleden naar het Romeinse leven.