Malta is een verborgen parel in de Middellandse Zee. Op een eiland net zo groot als Texel ontdek je er veel geschiedenis en archeologie.
Vanaf 2 juli is de tentoonstelling Oorlog in de lucht, weerslag in de grond te bezoeken in Huis van Hilde.
Ben je geïnteresseerd in geschiedenis of archeologie? Met de Archeo Route Limburg kun je Coronaproof de archeologische geschiedenis van Limburg beleven.
Bij een land als Cambodja denk je wellicht niet meteen aan allerlei archeologische opgravingen. Maar Cambodja heeft een interessant onderzoeksobject.
Komend najaar, als alle musea hopelijk weer geopend zijn, presenteert het Allard Pierson een nieuwe en uitgebreide gipsengalerij.
Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. 
Niet eerder waren er zoveel archeologische ledervondsten uit de Dordtse bodem bij elkaar te zien!
In het Allard Pierson is nu de tentoonstelling over de Egyptische god Bes te zien. Bes was in het Oude Egypte een razend populaire beschermgod.
Wanneer heeft de mensheid eigenlijk leren lezen en schrijven? Lees verder en ontdek de geheime achter het geschreven woord.
In 480 v.Chr. probeerde de Perzische koning Xerxes de Griekse stadstaten te onderwerpen. Maar klopt ons beeld over de strijd die volgde?
Nieuw onderzoek moet het complete verhaal van Villa Voerendaal vertellen.
Vloerverwarming is in onze tijd een teken van luxe. Een vloerverwarming verwarmt je kamer gelijkmatig en dat wisten de Romeinen ook al!