Geen foto

Tientallen erotische beelden aangetroffen in India

Erotische afbeeldingen bij de Khajuraho tempels. Foto - Nagarjun In India zijn tientallen erotische sculpturen uit de 10e eeuw aangetroffen ineen dorp nabij de Khajuraho tempels in de regio Kaimur. De vondst biedt een nieuwe kijk geven op de middeleeuwse historie van het de deelstaat Bihar.

“De vondst was puur toeval,” aldus opgravingleider Anant Ashutosh Dwidevi. De beelden uit de Pala Dynastie, met gelijksoortige afbeeldingen als die op de Khajuraho tempels, lagen verspreid over het afgelegen dorp nabij deze heilige gebouwen. De Khajuraho tempels zijn gebouwd tussen 950 en 1050 na Christus. Deze tempels zijn het bewijs dat er in de tijd van de Chandela dynastie architectonische genieën bestonden. “De dorpelingen toonden interesse in de details achter de sculpturen,” voegt Dwidevi toe.

“We hadden niet verwacht dat we dergelijke erotische sculpturen zouden aantreffen,” aldus Dwidevi. “Er waren geen historische aanwijzingen voor de aanwezigheid van erotische afbeeldingen in Bihar. Wel zijn er al eerder soortgelijke sculpturen aangetroffen bij de Nepali tempel in Hajipur in de regio Vaishali. Deze dateren echter uit de 17e eeuw. De nieuwe vondsten tonen aan dat er meer onderzoek nodig is in de regio.”  

Bron: The Times of India

Meer lezen