Archeologische kaart Kluisbergen

Sporen uit de bronstijd gevonden in Kluisbergen

Archeologische kaart KluisbergenArcheologen hebben afgelopen week in Oost-Vlaanderen een reeks belangrijke vondsten gedaan.  De onderzoekers kwamen in de grond onder het Belgische plaatsje Kluisbergen duidelijke sporen uit de  bronstijd en de ijzertijd tegen. Daarnaast hebben de archeologen inmiddels ook resten uit het Romeinse tijdperk ontdekt.

De Streekontwikkeling Land van Aalst (SOLvA) begon vorige week maandag met de opgravingen in Kluisbergen. Op de plaats waar nu gegraven wordt vonden vorig jaar al proefopgravingen plaats, die uitwezen dat er archeologische resten in de grond zaten. Inmiddels hebben de archeologen ook inderdaad al verscheidene ontdekkingen gedaan.

Volgens archeoloog Arne de Graeve zijn de vondsten afkomstig uit de brons- en ijzertijd. Het zou hierbij onder andere gaan om een aantal houten gebouwen en de sporen van grachten. Daarnaast verwachten de onderzoekers ook nog restanten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen aan te treffen. Dat het terrein ook in die periode nog gebruikt werd blijkt uit de vondst van een aantal pannen en een stuk van een maalsteen, aldus De Graeve. Het onderzoek in Kluisbergen gaat nog minimaal tot november van dit jaar door.

Bron: Het Nieuwsblad.

Meer lezen

Landen

Thema's