Geen foto
ark van Noach gevonden

Resten houten structuur en aardewerk gevonden op Ararat

-

Resten houten structuur en aardewerk gevonden op Ararat

Een team bestaande uit Turkse, Nederlandse en Belgische deelnemers ontdekte in maart 2014 een houten structuur en aardewerk op de Ararat, de hoogste en grootste berg in Turkije. Ondanks de barre omstandigheden van wind- en sneeuwstormen slaagde het team erin onder een grote ijskap de archeologische overblijfselen te vinden. Voor gelovigen heeft de berg Ararat een bijzondere betekenis, omdat de Ark van Noach volgens de bijbel op deze berg zou zijn aangemeerd na de zondvloed.

Ark van Noach

In 2010 werd door de christelijke groepering NAMI (Noah’s Ark Ministries International) melding gedaan van een houten bouwwerk op de berg Ararat, maar deze ontdekking werd zwaar bekritiseerd door experts. De onafhankelijke archeoloog Rensen, die in maart 2014 de berg bezocht, wil niet op dit soort beweringen vooruitlopen. Hij geeft aan dat eerst moet blijken wat de houten structuren en artefacten zijn alvorens daar conclusies aan te verbinden.


Archeologie Online is van de makers van Archeologie Magazine. Meer weten over dit prachtige magazine? Ja graag!


Jarenlang project

Het langdurige en creatieve project heeft mede door crowdfunding kunnen plaats vinden. Onder een strikt wetenschappelijk protocol zal er de komende jaren nog veel archeologische en wetenschappelijk onderzoek gedaan worden op de berg Ararat. Op deze manier hopen de experts nieuw licht te kunnen schijnen op de mysterieuze vondsten van Ararat.

Meer lezen