Geen foto

Relieken uit Wari cultuur aangetroffen in Peru

De Andes in de regio Ayacucho Archeologen in Peru hebben een zonnewijzer, een ondergrondse tunnel en een ontvangstkamer aangetroffen in een complex dat stamt uit de Wari cultuur, een pre-Inca rijk dat ontstond in 600 na Christus en ten onder ging in het jaar 1000.

“Een van de aangetroffen relieken is waarschijnlijk een voorganger van een Inca zonnewijzer. En achttien witte vlakken op de muur markeren waarschijnlijk plaatsen waar mummies hebben gelegen,” aldus opgravingleider Joseph Ochatoma. “De kamer heeft de vorm van de letter ‘D’ en is omringd door platformen.”

De vondsten werden een aantal maanden geleden gedaan, maar werden recentelijk pas openbaar gemaakt. Het complex, gelegen in de regio Ayacucho in de Andes, is ontdekt in 1931. De eerste opgravingen op de site begonnen in 1942 maar werden gestaakt door gebrek aan budget. Op het moment worden nog steeds opgravingen in het gebied uitgevoerd door archeologen van de Nationale Universiteit San Cristobal de Huamanga. “Hiermee proberen we meer informatie te vergaren over de Wari cultuur,” aldus Ochatoma.

Bron: Rawstory

Meer lezen