Geen foto

Paleolithische werkplaats aangetroffen in Maleisië

Voorbeeld van choppersIn Maleisië is in de regio Keningau een paleolithische site ontdekt. Op deze locatie ligt een ruim 200.000 jaar oude werkplaats waar stenen werktuigen werden vervaardigd. Binnen de site zijn verscheidene artefacten aangetroffen. Het onderzoeksteam verwacht in diepere aardlagen nog meer vondsten te zullen aantreffen.

Het opgravingsteam bestaat uit onderzoekers van het USM, een wereldwijd archeologisch onderzoekscentrum, en het Sabah Museum. Zij vonden op de site verschillende artefacten, waaronder een aambeeld, kernstenen (de grondstof voor de stenen werktuigen), een vuistbijl, chopper, hamersteen en afslagen.

Er wordt verwacht dat er in de aardlagen onder de site nog oudere archeologische sporen te vinden zullen zijn. Als dit zo is kan de site ouder zijn dan de nabij aangetroffen Mansuli site, welke 235.000 jaar oud is. Eerdere opvattingen waren dat de menselijke bewoning in het gebied aan de kust is begonnen, maar nu lijkt het erop dat de bewoning in het binnenland begon.

Joanna Kitingan, de directeur van het Sabah Museum, is zeer tevreden met de vondst en verwacht dat deze site Keningau op de kaart zal zetten wat betreft paleolithische vondsten.

Bron: Archaeology Newsnetwork

Meer lezen
Landen
Thema's