Ontmoet steentijdman Cees op 9 en 10 november in Westfries Museum.

Ontmoet steentijdman Cees op 9 en 10 november

Ontmoet steentijdman Cees op 9 en 10 november in Westfries Museum.Op 9 en 10 november organiseert het Westfries Museum een exclusieve tentoonstelling. Het museum biedt twee dagen de mogelijkheid om oog in oog te staan met de oudste man van Noord-Holland: de steentijdman die leefde rond 2500 v Chr. en ook wel bekend is als ‘Cees’. 

Al 23 jaar is het skelet van de steentijdman van Mienakker de best bewaarde prehistorische mens van Nederland. Het skelet werd in 1990 opgegraven tussen de dorpen Hoogwoud en Aartswoud. In opdracht van de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is een reconstructie gemaakt van de steentijdman. Het resultaat is op 9 en 10 november in het Westfries Museum te zien. Na de presentatie is de steentijdman pas weer eind 2014 te zien in Huis van Hilde, het Archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum.

Exclusieve rondleiding

Op zaterdag 9 en zondag 10 november organiseert het Westfries Museum in samenwerking met Archeologie Westfriesland een exclusieve mogelijkheid om de reconstructie te zien. Tijdens het bezoek, dat ongeveer twintig minuten duurt, vertelt een gids 'het verhaal' van de steentijdman. Slechts 120 mensen kunnen deelnemen aan de rondleiding. Aanmelden is daarom verplicht.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.westfriesmuseum.com of via 0229 280022.

Kosten: € 6,50 entree. Museumkaart: gratis. Kinderen en jongeren tot 18 jaar: gratis.

Meer lezen

Landen

Thema's