Geen foto

Hindoetempel ontdekt door bouwvakkers in Indonesië

Bouwvakkers hebben op het eiland Bali een hindoetempel ontdekt. Bouwvakkers zijn tijdens werkzaamheden aan een waterafvoer in Denpasar, de hoofdstad van het eiland Bali, op vermoedelijk de grootste hindoetempel van Bali gestuit. Dat liet een woordvoerder afgelopen woensdag weten.

De bouwvakkers voerden werkzaamheden uit nabij een studiecentrum voor hindoes in het oosten van Denpasar toen ze plots op een diepte van één meter een stenen plaat aantroffen. “Ik liet het meteen weten aan de lokale archeologische instelling,” aldus Ida Resi Bujangga, eigenaar van het studiecentrum.

De Denpasar Archaeology Agency startten vervolgens aan de opgraving en hebben inmiddels een elf meter lang gebouw aan het licht gebracht. Een vertegenwoordiger van de instelling liet weten door te gaan met de opgraving tot het hele complex boven de grond is.

Volgens een voorlopige datering, gebaseerd op de gelijkenissen die het complex vertoont met andere historische tempels in het oosten van Java, stamt de tempel uit de 14e eeuw. Lokale inwoners hebben ook keramiek en stenen platen in de buurt van de vindplaats gevonden.

Volgens de vertegenwoordiger van de archeologische instelling is het de grootste stenen tempel die ooit op het eiland Bali is gevonden. Het gebouw zou net iets groter zijn dat de Wasa Tempel, die in 1986 in Gianyar werd opgegraven.

Bron: The Jakarta Globe

Meer lezen

Tijdvakken

Thema's