Vallei der Koningen

-

Nikola Smolenski via Wikimedia Commons.

Grote vondsten van het Oude Egypte

Ondanks dat veel tombes van grote Egyptische farao’s al zijn gevonden, worden in Egypte nog elke dag nieuwe ontdekkingen gedaan. Zo werd vorige maand een groot beeld van een farao gevonden en ontdekten archeologen een tombe met 17 mummies. Hieronder een lijst met vijf grote vondsten uit het oude Egypte vanaf 2014.

Zeldzame sarcofaag aangetroffen in Luxor

Een Spaans-Egyptisch team van Archeologen heeft in 2014 een zeldzame houten sarcofaag gevonden in Luxor. De sarcofaag is gevormd naar het menselijk lichaam en is afkomstig uit de zeventiende dynastie. Omdat de kist is versierd met afbeeldingen van vogelveren, heeft hij de bijnaam ‘Veren Sarcofaag’ gekregen. Lees hier meer.


Archeologie Online is van de makers van Archeologie Magazine. Meer weten over dit prachtige magazine? Ja graag!


Egyptologen vinden tombe met gemummificeerde kinderen

Archeologen hebben in 2014 in de Vallei der Koningen, nabij de tombes van de farao’s, een begraafplaats gevonden van meerdere kinderen en andere familieleden van twee farao’s. De opgravingen werden uitgevoerd door egyptologen van de Universiteit van Basel en waren vooral gericht op tombe KV 40, waar tot op heden weinig over bekend was. Lees hier meer over de vondst.

Graf van onbekende Egyptische koningin ontdekt

Archeologen vonden in 2015 in Egypte het graf van een tot dan toe onbekende koningin. Koningin Khentakawess leefde zo’n 4500 jaar geleden en is de vrouw van farao Neferefre. In het graf zijn ook inscripties aangetroffen. De vondst kan nieuw licht werpen op een relatief onbekende periode uit de Egyptische geschiedenis. Lees hier meer.

Mummie van 3800 jaar oude Egyptische vrouw van adel gevonden

Spaanse archeologen vonden in 2016 bij de begraafplaats van Qubbet el-Hawa een 3800 jaar oude mummie van Sattjeni. Deze begraafplaats ligt op het eiland Elephantine in de rivier de Nijl in het zuiden van Egypte, vlakbij de huidige Aswan. De vrouw werd gevonden in twee houten kisten gemaakt van cederhout. Lees hier meer.

4500 jaar oude funeraire boot gevonden in Egypte

Tsjechische archeologen hebben in 2016 in Egypte een oude funeraire boot gevonden. Terwijl ze een tombe uit de oudheid schoonmaakten, stuitten ze op het scheepswrak. Het 4500 jaar oude wrak was waarschijnlijk van een prominente elitefiguur. De boot is 18 meter lang en werd in een archeologisch gebied gevonden vlakbij de piramides van Abusir, ten zuiden van Cairo. Lees hier meer.


 


Archeologie Online is van de makers van Archeologie Magazine. Meer weten over dit prachtige magazine? Ja graag!


Meer lezen