In de Azteekse Templo Mayor zijn vijftig schedels bij een offersteen gevonden.

Grootste verzameling schedels ooit in Azteekse tempel

In de Azteekse Templo Mayor zijn vijftig schedels bij een offersteen gevonden. Mexicaanse archeologen hebben een groot aantal menselijke schedels gevonden in de Templo Mayor van het Azteekse Tenochtitlan. Volgens de archeologen betreft het de grootste verzameling schedels die ooit op één offerlocatie zijn gevonden.

De schedels zijn allemaal gevonden bij één offersteen in de Templo Mayor van Tenochtitlan in Mexico-Stad. Vijf van de schedels werden onder de steen gevonden en hebben gaten aan de zijkant, wat suggereert dat ze ergens aan zijn opgehangen. De overige 45 werden op de steen gevonden. De schedels zijn allemaal ongeveer 500 jaar oud.

De schedels zijn afgelopen augustus door een team van archeologen opgegraven toen ze een gedeelte van de Templo Mayor aan het renoveren waren. Archeoloog Raul Barrera gelooft dat een groot deel van de schedels toebehoorde aan mannen en vrouwen tussen de 20 en 35 jaar.

Volgens de archeologen biedt het feit dat vijf schedels onder de steen zijn begraven nieuw inzicht in hoe de Azteken de schedels gebruikten bij rituelen. Bovendien worden offerstenen van de Azteken vaak in verband gebracht met het verwijderen van het hart in plaats van onthoofding. “Hierdoor kunnen we uiteindelijk beter begrijpen hoe de Azteken het menselijk lichaam op verschillende manieren gebruikten voor hun rituele bezigheden.”

Bron: Phys.org

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's