Miami University Oxford. Beeld van Chris Light via Wikipedia

Eeuwenoude objecten gestolen van de Miami Universiteit

Miami University Oxford. Beeld van Chris Light via WikipediaIn de nacht van 27 juni 2013 zijn er ongeveer twintig waardevolle objecten gestolen uit een klaslokaal van de Miami Universiteit in Oxford, Ohio. De objecten werden gebruikt als lesmateriaal voor archeologiestudenten en lagen tentoongesteld in een glazen kast in het lokaal. De waarde is op ongeveer tienduizend dollar geschat. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Azteken en het Oude Egypte

Tussen de objecten zaten onder andere meerdere voorwerpen van de Azteken, vuurstenen dolken uit de steentijd (van 2400 tot 2000 voor Christus) en uit het Oude Egypte (van 4000 tot 3000 voor Christus) en een keramische pijp uit de 19de eeuw.  

Historische waarde

De objecten zijn in 1959 gedoneerd aan de universiteit door verzamelaar John A. Coulter. Sindsdien worden ze gebruikt tijdens de lessen en voor projecten van de studenten. Volgens Jeb Card, professor antropologie, is de historische waarde belangrijker dan het geldbedrag. “De objecten waarover we eerst alleen konden lezen in boeken, konden we op de universiteit daadwerkelijk in onze handen houden. Nu heeft iemand die ervaring van ons afgenomen,” aldus Card.

Bron: Cincinnati en newsnet5

Meer lezen

Tijdvakken