Geen foto

Chinese Muur steeds langer

Archeologen hebben een nieuw deel van de Chinese Muur ontdekt in een noordoostelijk berggebied in China. Sinds 2007 zijn archeologen bezig met opgravingen naar ’s werelds beroemdste muur, die steeds langer wordt.

Het stuk gevonden muur van 20 kilometer behoort waarschijnlijk niet tot de oorspronkelijke muur, maar tot de herbouwde muur. Het origineel is gebouwd tijdens de Periode der Strijdende Staten (475 v. Chr. – 206 v. Chr.) Verschillende staten verkeerden toen in constante staat van oorlog. Dat is de periode vlak voor de eenwording van China. Tijdens de Ming dynastie (1368-1644) zijn grote delen van de muur herbouwd. Dat had vooral te maken met de dreiging van Mongoolse nomadenlegers.

Het muurdeel van de in totaal 8852 kilometerslange muur is niet in zijn geheel teruggevonden. Veel materiaal is bij boeren uit de omgeving aangetroffen. Zij braken de stenen af voor de bouw van hun huizen en wisten niet dat ze een onderdeel vormden van een belangrijk historisch monument.

Het is niet de eerste keer dat men delen van de Chinese muur terugvindt. Sinds onderzoekers in 2007 zijn begonnen met opgravingen in het noorden van China is er al 700 kilometer muur gevonden. In 2009 werd er nog eens 320 kilometer toegevoegd aan de Chinese Muur. Veel van die stukken lagen in verlaten berggebieden en woestijnen. Sommige stukken waren gedeeltelijk beschadigd door overstromingen en zandstormen.

bronnen: Archadis en Historiek

 

 

Meer lezen