Geen foto

Chinese Muur lijdt onder groeiend toeristenaantal

De Chinese Muur, Mutianyu sectie. Foto – Fransisco Diez De Chinese Muur heeft te lijden onder het groeiende aantal toeristen dat het bouwwerk bezoekt. De gemeente Beijing laat weten dat er nieuwe gedeeltes van de Muur geopend zullen worden om de bezoekers te verdelen over verschillende secties en zo de toestroom te beperken.

Het grootste bouwwerk dat door mensen is gebouwd, lijdt onder het grote aantal nationale en internationale toeristen dat het bouwwerk bezoekt. Beijing liet weten dat er twee nieuwe gedeeltes van de Chinese Muur geopend zullen worden voor het publiek. Ambtenaren lieten weten dat de vier delen van de Muur die momenteel toegankelijk zijn voor het publiek in de weekenden en vakanties zo overladen worden door toeristen, dat mensen op de muren klimmen en zo het bouwwerk beschadigen.

Volgens het Beijing Cultureel Erfgoed Bureau worden de secties bij Huanghuacheng en Hefangkou voor het publiek toegankelijk in opvolging van reparaties en renovaties. Ook zullen de gedeeltes van de Muur bij Mutianyu en Badaling worden uitgebreid. Volgens Kong Fanzhi de directeur van het Bureau zullen deze initiatieven leiden tot een “betere bescherming” van de Muur door “het omleiden van de bezoekers en het inperken van de toestroom” op de delen van de verdedigingswal.

Het blijft echter de vraag of deze maatregelen zullen helpen het verval van de Grote Muur in te perken. Door heel China worden gedeeltes van het bouwwerk bedreigd door verschillende factoren als modernisatie, mijnen, vandalisme en zandstormen. Volgens een onderzoek uit 2006 door de Grote Muur Sociëteit van China is ongeveer twintig procent van de Muur in redelijke conditie, dertig procent is vervallen en de overige vijftig procent is al verdwenen.

Bron: Popular Archaeology

Meer lezen