visum egypte

Je kunt de piramide's in Egypte zelf bekijken. 

Pixabay

Speel zelf voor archeoloog in Egypte

Daan Couwenbergh

Altijd al eens zelf een archeoloog willen zijn? Maar geen zin of tijd om er jarenlang voor te studeren? Speel dan archeoloog, gewoon voor een weekje, in Egypte. Het enige dat je daar voor nodig hebt is een vliegticket en het visum voor Egypte. Wat houdt je tegen?

Van Archeologie online naar Archeologie in Egypte

Als fervent lezer van Archeologie Online ben je natuurlijk bekend met de rijke geschiedenis van Egypte. Je weet als geen ander welke schatten er in Egypte zijn geopenbaard. Alles zelf kunnen bekijken op de mooie afbeeldingen op deze website. Zo las je onlangs dat er nog steeds (veel) nieuwe ontdekkingen worden gedaan, waaronder uitzonderlijk goed bewaard gebleven tombes. Wordt het onderhand niet eens tijd om zelf eens poolshoogte te nemen en die ontdekkingen zelf aan een grondig onderzoek te onderwerpen?

Dit is de perfecte timing

Als archeoloog op excursie wil je natuurlijk niet te veel worden afgeleid door massa’s toeristen. Ook in dat opzicht is een archeologische missie naar Egypte een slim plan; vanwege de politieke onrust tijdens en na de Arabische Lente is het al lang niet meer zo rustig geweest bij veel interessante overblijfselen uit de oudheid. Toch zijn kunnen grote delen van het land zonder al te hoge risico’s worden bezocht. Veel toeristen zijn terughoudend, maar wie het Reisadvies voor Egypte goed bestudeert zal opmerken dat veel interessante hoogtepunten niet liggen in de oranje en rode zones (gevaarlijke gebieden volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken).

Egypte wacht op je

De Egyptische overheid stelt alles in het werk om de toeristenstroom weer op gang te zetten. Behalve de eerder genoemde aankondigingen van nieuwe archeologische ontdekkingen is ook de Egyptische visumprocedure recent verbeterd. Een veelgehoorde klacht van reizigers naar Egypte was de omslachtige manier waarop het Egyptische visum moest worden aangevraagd. Het visum kon pas na aankomst in Egypte worden gekocht, wat resulteerde in lange rijen in de aankomsthal. Sinds kort is het mogelijk het visum al voor vertrek aan te vragen.

Vraag je visum Egypte direct aan

Enthousiast geworden? Boek snel een ticket, vraag je visum Egypte aan en waan jezelf archeoloog voor een week! Kijk hier voor meer informatie over het visum Egypte.

Meer lezen

Ook leuk om te lezen