Ga op ontdekkingstocht door het Thermenmuseum Heerlen

Ga op ontdekkingstocht door het Thermenmuseum Heerlen.

Thermenmuseum Heerlen

Beleef de Romeinse geschiedenis in het Thermenmuseum Heerlen

Bij het Thermenmuseum Heerlen staat het najaar in het teken van de Romeinse geschiedenis! Het museum is in bezit van een zeer bijzonder stuk historie. In het museum is namelijk een 2.000 jaar oud Romeins badhuis bewaard – het oudste stenen gebouw van Nederland! 

De Romeinse tijd was een indrukwekkende periode die ook op Limburgs grondgebied heeft plaatsgevonden. Bijzondere schatten en opgravingen uit de Romeinse tijd worden tentoongesteld in het Thermenmuseum in Heerlen – een stad die in de Romeinse tijd ‘Coriovallum’ heette. 

Stap 2.000 jaar terug in de tijd en maak een Romeinse tijdreis voor jong en oud door de expositieruimtes van het Thermenmuseum! Ga op ‘expoditie’ – een indrukwekkende veldtocht door het Romeinse landschap – en bezoek de hyperrealistische expositie rondom het thema ‘400 jaar baden’. Ontdek samen met het gezin de Romeinse familietocht ‘Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum’ (vanaf 7 jaar) of maak een Romeinse audiotour. Verwondering, verbazing en beleving voor jong en oud gegarandeerd! 

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in Thermenmuseum Heerlen! Voor meer informatie, tickets (met korting) en openingstijden, bezoek: www.thermenmuseum.nl

Kinderen tot 18 jaar gratis entree.

Meer lezen
Ook leuk om te lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's