Verborgen kamers ontdekt in Piramide van Cheops?

Wetenschappers hebben in de Piramide van Cheops mogelijk twee verborgen ruimtes ontdekt. Radiografisch onderzoek uitgevoerd door Scan Pyramids doet sterk vermoeden dat de piramide over meer geheime ruimtes beschikt.

Drie geheime kamers

Eerder werden namelijk al drie andere ruimtes in de piramide ontdekt. Nu lijkt de Piramide van Cheops in Gizeh over nog twee verborgen plekken te beschikken. Het gaat vermoedelijk om een gang aan de noordzijde van de piramide. De tweede ruimte zou zich bevinden aan de noordoostzijde van het bouwwerk. Hier gaat het om een kamer op 105 meter hoogte die negen vierkante meter groot zou zijn.

Zoektocht door piramide

In de Piramide van Cheops wordt sinds oktober 2015 gezocht naar verborgen ruimtes en ook in andere piramiden proberen onderzoekers geheime ruimten te ontdekken. Bij de zoektocht wordt gebruikgemaakt van onder andere thermografie en 3D-constructies, De Piramide van Cheops stamt uit 2500 voor Christus en wordt gezien als een van de bekendste gebouwen uit de Oudheid.

 

Meer archeologie ontdekken? Lees Archeologie Magazine! Ga mee op ontdekkingstocht en neem nu een voordelig abonnement op Archeologie Magazine: 1 jaar voor slechts € 19,95,-.

Bronnen
nu.nl Piramide Cheops
deredactie.be Piramide Cheops
scientias.nl Verborgen kamers

Afbeeldingen
wikimedia.org Piramide Cheops

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's