Veel skeletten gevonden in Arnhem

In hartje Arnhem zijn vijfenveertig skeletten gevonden. Naast de Eusebiuskerk zijn graafwerkzaamheden op de plek waar een begraafplaats ligt die behoorde tot het Minnebroederklooster. De verwachtingen zijn dat er nog veel meer skeletten worden gevonden.

Archeologen denken nog veel meer menselijke resten op te graven. Tot nu toe haalden ze per vierkante meter een skelet uit de grond. Op het terrein moet nog 400 meter gegraven worden. Het klooster stamt uit 1487. Volgens de archeologen dateren de skeletten uit de zestiende en zeventiende eeuw. De botten zullen verder onderzocht worden op eventuele vergroeiingen, parasieten of sporen van ziektes. De uitkomst van het onderzoek zal een goed beeld geven van hoe de Arnhemmers in die tijd leefden. De menselijk resten worden later herbegraven.

Sint Jansbeek

In het voorjaar van 2016 werden op de Trans ook al resten van menselijke skeletten gevonden, waaronder drie schedels. Vroeger zijn er vaker menselijke resten ontdekt op deze plek. Het klooster zelf is niet teruggevonden.  De graafwerkzaamheden vinden plaats vanwege het zichtbaar maken van de St. Jansbeek. Deze beek was ooit de grote levensader van de stad. In de 17e eeuw verdween deze uit het zicht omdat de beek werd overkluisd. De werkzaamheden duren tot eind 2017.

nos.nl/artikel/

archeologieonline.nl/

Afbeelding: de:Benutzer: Alter VistaEigen werk [CC BY SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)] via, commons.wikimedia.org/

 

Meer lezen
Tijdvakken