Geen foto

Uitreiking van de eerste Weerter Erfgoedprijs

Klooster Maasstraat WeertTer herdenking van het jubileumjaar Weert600 zal in december voor het eerst de Weerter Erfgoedprijs worden uitgereikt. Met deze prijs wil de gemeente Weert inwoners aan het denken zetten over het belang van haar erfgoed. Iedereen die dat wil kan een Weerts monument aandragen, dat mee zal dingen in de strijd.

Nominatie van een monument

Als thema heeft de gemeente gekozen voor ‘Mooiste monument van Weert’. Andere jaren zullen thema’s zoals de mooiste restauratie, het beste erfgoedinitiatief en beste herbestemming aan bod komen. Wie een monument ter nominatie wil aanmelden moet wel rekening houden met enkele voorwaarden.

Het monument moet van belang zijn geweest voor de Weertse geschiedenis en van belang zijn voor de inwoners en bezoekers van het Weert van vandaag. Het hoeft daarbij geen gebouw te zijn, maar kan ook een cultuurlandschap zijn, een archeologische site, of stedenbouwkundig geheel.

Opsturen

Tot en met 7 november kan je je gemotiveerde nominatie indienen door een mail te sturen aan erfgoedprijs@weert.nl, of door een brief te sturen aan Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert, onder vermelding van Erfgoedprijs. Deze afgeven aan de balie bij het stadhuis mag ook. De motivatie en een eventuele foto worden gebruikt ter promotie van de Weerter Erfgoedprijs.

Publieks en juryprijs

Wat uiteindelijk het mooiste monument van Weert zal zijn, wordt tussen 14 november en 12 december door het publiek bepaald. Hiervoor komt een stemformulier op de website van de gemeente Weert. Daarnaast zal ook een vakjury zich over de nominaties buigen en een eigen winnaar uitroepen. Beide prijswinnaars zullen worden vermeld op de facebookpagina ‘Erfgoed in Weert’.

Afbeelding: Thommorris

Meer lezen
Landen