Slot Oostende geeft haar geheimen prijs

Slot Oostende in Goes is een rijksmonument en daarmee een historische locatie. Voor de bouw van een bierbrouwerij op de plek van het slot wordt er eerst archeologisch onderzoek uitgevoerd. De eerste resten uit de gebruiksfasen van het slot kwamen tevoorschijn na de sloop van een deel van de huidige bebouwing.

Vijftiende-eeuwse kelder

Tijdens werkzaamheden aan de Singelstraat  zijn resten van de gehele gebruiksperiode van het kasteel aangetroffen. Er werd een kelder uit de vijftiende eeuw ontdekt en een toegang tot de kelder. ,,We wisten niet dat er aan de voorkant ook een kelder lag", vertelt archeologisch adviseur Karel-Jan Kerckhaert van de gemeente.

Middeleeuwse weermuur

De oudste aangetroffen resten maken onderdeel uit van de weermuur  (buitenmuur) uit de veertiende of vijftiende eeuw.  Resten van deze muur werden gebruikt in nieuwe gebouwtjes waardoor nu nog delen ervan bewaard zijn gebleven en een steeds duidelijker beeld geven van hoe slot Oostende eruit gezien heeft. De aangetroffen resten worden vastgesteld en verder onderzocht waarna ze worden afgedekt zodat de nieuwe bierbrouwerij kan worden gebouwd.

Eerder werd er een originele vloer van het slot gevonden.

archeologieonline.nl/ 

www.pzc.nl/

Meer lezen
Tijdvakken
Landen