Geen foto

Schip van Columbus teruggevonden bij Haïti

Schip van Columbus teruggevonden bij HaïtiOnderwaterarcheoloog Barry Clifford en zijn onderzoeksteam claimen het vlaggenschip Santa Maria van de bekende ontdekkingsreiziger Christopher Columbus te hebben gevonden. Bij een duikexpeditie voor de kust van Haïti troffen de duikers een schip aan, waarvan de locatie overeenkomt met de plaats waar de Santa Maria in 1492 verging.

De Santa Maria

De Santa Maria verging in 1492, maar Columbus en de overige bemanning wisten de scheepsramp te overleven. Toen de bemanning veilig aangekomen was op een nabijgelegen eiland vertrok Columbus met een deel van zijn bemanning met twee schepen terug naar Spanje. Volgens Columbus’ latere verslag was het scheepswrak vergaan boven een rif voor de kust van Noord-Haïti.

Nieuwe duikpogingen

Tien jaar geleden doken Clifford en zijn onderzoeksteam al naar het toen nog onbekende scheepswrak. Hij trof daarbij een kanon uit de vijftiende eeuw aan, maar dit kanon is bij recentelijke duiken niet meer teruggevonden. Clifford meent dat het door dieven is meegenomen. Nu het scheepswrak mogelijk de Santa Maria is, wil Clifford nogmaals gaan duiken om meer bewijsmateriaal te verzamelen.

Bronnen

www.nu.nl

 

Meer lezen