Reuvensdagen 2016

Dit jaar vinden de Reuvensdagen plaats op donderdag 3 en 4 november. Het jaarlijkse archeologiecongres wordt gehouden in Parkstad Theater in Heerlen. Aansluitend is er op de zaterdagochtend de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal excursies. Ook dit jaar kunnen topvondsten worden aangemeld om mee te dingen naar Topvondst van het jaar.

Excursies

Op zaterdag is er een excursie naar Slot Schaesberg waar  presentaties zijn over het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek aangevuld met rondleidingen. De andere excursie gaat  naar het Thermenmuseum waar de restauratie en de nieuwste bevindingen van het Romeinse badhuis worden gepresenteerd. De zaterdagochtendexcursies zijn alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Reuvensdagen. Aanmelden is verplicht.

Topvondst

Meer informatie over het aanmelden van een topvondst  vind u hier.  Op de website staat ook waar de aanmelding aan moet voldoen.

Reuvens

Caspar Reuvens 1793-1835 verrichtte belangrijk pionierswerk in de moderne archeologie. Hij leidde tussen 1827 en 1834 de archeologische opgravingen van de Romeinse nederzetting Forum Hadriani. In 1818 werd Reuvens door koning Willem I benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de "Algemeene Oudheidkunde" aan de Leidsche Hogeschool (Universiteit Leiden). Daarmee was hij de eerste hoogleraar in de archeologie ter wereld.

 Aanmelden voor de Reuvensdagen kan hier

Meer lezen

Landen