De gevonden sporen wijzen op een erf uit de bronstijd.

Prehistorisch erf blootgelegd in Rhenen

De gevonden sporen wijzen op een erf uit de bronstijd.Archeologen hebben in Rhenen op het bedrijventerrein Remmerden de resten van vermoedelijk een prehistorisch erf blootgelegd. Zij verrichten opgravingen in opdracht van de gemeente Rhenen toen ze op de vondst stuitten.

De archeologen maken deel uit van ADC ArcheoProjecten, een adviesbedrijf voor archeologisch onderzoek gesitueerd in onder andere Amersfoort. De vondst werd gedaan op het bedrijventerrein Remmerden II tijdens de laatste fases van de opgravingen. Hoewel er nog geen specifieke details bekend zijn, laten de archeologen weten dat de aangetroffen sporen duidden op enkele structuren uit de prehistorie.

De archeologen vermoeden dat er boerderijen met bijgebouwen op het terrein hebben gestaan, naast enkele kleine opslaggebouwen voor graan of andere oogstgewassen. Ook troffen zij enkele grote kuilen aan met een houtskoolrijke vulling. Een voorlopige schatting dateert het erf terug tot de bronstijd (2.000-800 voor Christus).

De opgravingen werden uitgevoerd in het kader van het uitgeven van drie percelen van het bedrijventerrein voor nieuwbouw. Naar aanleiding van eerdere archeologische onderzoeken werd geconcludeerd dat er archeologische resten in de grond aanwezig waren. De archeologen zullen nog een week nodig hebben om de opgraving en het onderzoek af te ronden, waarna de vondsten worden gewassen en gearchiveerd.

Bron: Veenendaalse krant

Meer lezen

Landen