Geen foto

Poetin's vazen waren toneelspel

Het filmfragment waarin Poetin twee vazen ‘ontdekt’ tijdens een duik in de Zwarte Zee blijkt in scène gezet. Het was een promotiestunt in de campagne voor zijn  herverkiezing als president van Rusland.  Dit heeft een woordvoerder van de Russische premier gisteren bevestigd.

Twee maanden geleden zond de Russische staatstelevisie een fragment uit waarin premier Poetin een duik nam in de Zwarte Zee. Dit vond plaats op dezelfde locatie waar enkele weken daarvoor belangrijke archeologische ontdekkingen waren gedaan. Toen Poetin terugkeerde van zijn duik bleek hij zelf ook een ‘ontdekking’ gedaan te hebben. Hij liep het strand op met twee oude Griekse vazen in zijn handen en riep trots ‘Een schat gevonden!’.

Vandaag geeft een woordvoerder van de premier echter toe dat het hele gebeuren in scène was gezet. Poetin had de vazen niet zelf ontdekt, maar hij kreeg deze aangereikt vlak voor hij weer verscheen voor de pers. ‘Het is overduidelijk dat die vazen eerder zijn gevonden en voor hem speciaal zijn teruggelegd. Dit is toch een normale gang van zaken?’ aldus zijn woordvoerder. Waarschijnlijk maakt de stunt onderdeel uit van de herverkiezingscampagne van Poetin, die heeft aangekondigd dat hij volgend jaar weer president van Rusland wil worden.

Bron: Volkskrant

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's