Er is een pad naar Stonehenge ontdekt.

Oude weg naar Stonehenge ontdekt

Er is een pad naar Stonehenge ontdekt.Archeologen hebben een stuk van een eeuwenoud pad gevonden dat naar Stonehenge leidt. Bij werkzaamheden dicht bij het monument stuitten ze op resten van een oude weg. Archeologen wisten wel van het bestaan van de weg, maar ontdekken nu pas dat deze naar Stonehenge leidt.

English Heritage, de organisatie die Stonehenge beheert wilde de weg A344 die door de omgeving van het monument loopt al jaren weghalen om het gebied te kunnen onderzoeken. Archeologen waren niet erg optimistisch of ze de oude weg zouden ontdekken omdat deze inmiddels ver de grond in gezakt was.

Het was dan ook een verrassing dat de resten van het oude pad 24 meter van het monument werden gevonden. Het bestaan van het pad was al bekend bij archeologen en staat bekend als the avenue. Het vermoeden dat de weg leidde naar Stonehenge was er al langer maar door de moderne weg A344 werd deze in tweeën gesplitst waardoor het doel van het pad niet duidelijk was. Met de nieuwe vondsten wordt dit vermoeden bevestigd. De weg is 30 meter breed en een halve kilometer lang en leidt direct naar het monument Stonehenge.

Functie van Stonehenge

Door een droge periode ontdekten archeologen ook de afdrukken van drie stenen die ooit onderdeel zouden hebben uitgemaakt van Stonehenge. Dit suggereert dat Stonehenge ooit een complete cirkel van stenen vormde. Het doel van Stonehenge is nog altijd een mysterie, al bestaan er meerdere theorieën, zoals dat Stonehenge een begraafplaats zou zijn. Ook is niet geheel duidelijk waar het pad the avenue voor gebruikt werd maar onderzoekers hebben wat ideeën. Zo denken ze dat het eventueel een weg was waar gelovigen een processie hielden naar Stonehenge toe.

Bron: Live Science

Meer lezen

Tijdvakken