Koning Midas

Nieuwe verdedigingswerken gevonden bij stad van koning Midas

Koning MidasBij de opgravingsplaats van de oude stad Gordion hebben archeologen nieuwe verdedigingswerken gevonden die hebben gehoord bij de citadel die bekend stond als de residentie van de legendarische Koning Midas. Uit andere resten blijkt dat de stad in ieder geval al zeker in de 11e eeuw v.Chr. bewoond werd.

Koning Midas

Gordion was het belangrijkste centrum van het Frygische Rijk, dat onder koning Midas en zijn opvolgers haar hoogtijdagen kende. Deze koning Midas moet nog voor de Trojaanse oorlog, die waarschijnlijk in de 11e of 12e eeuw v.Chr. plaatsvond, hebben geleefd en zou de beroemde Gordiaanse Knoop in elkaar gezet hebben. Daarnaast kon hij volgens de legenden met zijn handen alles in goud veranderen. Er is echter ook een Midas die in de 8e eeuw v.Chr. leefde.

Citadel

Uit het onderzoek blijkt dat in ieder geval de westelijke kant van de heuvel waarop het citadel stond werd beschermd met verdedigingswerken en dat deze hier zeker al sinds de 9e eeuw v.Chr. hebben gestaan. Ook zijn er verdedigingswerken gevonden uit latere perioden waaruit blijkt dat de citadel vele malen groter was dan men van te voren had verwacht.

Andere overblijfselen

Behalve de verdedigingswerken hebben de archeologen ook de overblijfselen van een huis onderzocht waar men objecten heeft gevonden die gebruikt werden bij het maken van kleding. Scherven van potten, dierenbotjes en gereedschap dat hier ook werd gevonden, dateerden de archeologen ergens uit de 11e eeuw v.Chr. Voordat de citadel werd gebouwd, woonden er dus al mensen op deze plek.

Bron: www.popular-archeology.com

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's