Geen foto

Microbrouwerij uit bronstijd gevonden in Cyprus

In Cyprus is een brouwerij uit de bronstijd ontdekt. Archeologen hebben in het westen van Cyprus een gekoepeld gebouw van twee bij twee meter ontdekt. Volgens het team gebruikten mensen het kleine gebouw 3.500 jaar geleden als een oven om bier van variërende smaken in te brouwen.

De opgravingen in Cyprus worden sinds 2007 uitgevoerd onder leiding van dr. Lindy Crewe van de universiteit van Manchester. De opgravinglocatie ligt nabij Paphos in de historische nederzetting Kissonerga-Skalia. “Volgens archeologen was het drinken van bier vanaf het neolithicum een belangrijk onderdeel van gemeenschappen,” aldus Crewe. “Het kan zelfs de reden zijn dat mensen graan begonnen te verbouwen.”

In het gebouw lagen verschillende soorten keramiekpotten en gereedschappen, een kleine haard en kookpotten van klei. Ook vonden de archeologen kannen waar vermoedelijk gist en zoetmiddel in heeft gezeten. Volgens Crewe bieden de overblijfselen een uitstekende kans om meer te weten te komen over technieken en recepten uit de bronstijd.

Een team van experimentele archeologen hebben na de ontdekking de brouwerij nagemaakt om Crewe’s theorie te testen. Ze gebruikten de brouwerij op de traditionele manier en concludeerden dat er redelijk drinkbaar bier mee te brouwen was.

Bron: London Evening Standard

Meer lezen
Tijdvakken
Landen