Metershoge Romeinse legionair geplaatst langs N11

De acht meter hoge Romeinse legionair is langs de N11 geplaatst. Deze Archeon LimesLandmark is vandaag vrijdag 18 december officieel ‘onthuld'geopend' door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Rik Janssen en wethouder van gemeente Alphen aan den Rijn Kees van Velzen.
De Romein staat symbool voor de Limes in Nederland en visualiseert het Romeinse verleden van de Limes en Alphen aan den Rijn.

Alphen langs de Limes

Alphen aan den Rijn lag vroeger aan de grens van het Romeinse Rijk, de Limes. Ons deel van deze rijksgrens (de neder-Germaanse Limes) staat op de lijst om in 2020
genomineerd te worden voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Centraal in dat proces staat de visualisatie van deze grens.
Om ons Romeins verleden beleefbaar te maken zal daarom deze acht meter hoge
Romeinse legionair van cortenstaal worden geplaatst op de hoek van de geluidswal. Deze Romein zal te zien zijn van beide rijrichtingen vanaf de N11 en is bereikbaar vanuit de woonwijk Kerk en Zanen. Het schild is als uitzichtpunt te beklimmen.

Samenwerking

De plaatsing van de Romein wordt mede mogelijk gemaakt door Archeon, de gemeente Alphen aan den Rijn de provincie Zuid-Holland en de AWN.


Meer lezen over de Romeinse Limes in Nederland? Klik hier

Meer lezen

Thema's