Geen foto

Maya-gebouwen rond snelweg Mexico behouden

De Maya Ruïnes langs de snelweg in Yucátan De culturele autoriteiten van Mexico hebben ervoor gezorgd dat een archeologisch gebied waarin meerdere Maya-gebouwen van ruim 1.500 jaar oud staan, wordt behouden. De site lag begraven onder een snelweg in de staat Yucátan.

De archeologische site bevat de resten van vijf Maya-gebouwen. Er wordt vermoedt dat deze deel uitmaakten van de oude stad Oxkintok. De gebouwen werden ontdekt tijdens werkzaamheden die plaatsvonden in verband met de verbreding van de snelweg. De rijbanen zijn aangepast aan de ligging van de ruïnes. Deze staan nu aan beide zijden van de snelweg, waar een plek is aangelegd waar bezoekers en reizigers kunnen stoppen en kunnen rondkijken.

De werkzaamheden om de gebouwen te behouden namen ruim drie jaar in beslag. “De resten zijn deel van de gemetselde woonhuizen die op platformen van zestig meter lang en vijftig meter breed rond een plein stonden,” aldus Eunice Gonzalez, coördinator van de archeologische opgraving. “De Oxkintok regio is van grote archeologische betekenis omdat het allerlei typen gebouwen uit verschillende perioden van de Mayacultuur bevat.”

Bron: Foxnews Latino

Meer lezen
Landen
Thema's