Geen foto

Massief tunnelnetwerk onder Europa gemaakt in Steentijd

Een opgegraven tunnelingang.In een nieuw boek door de Duitse archeoloog dr. Heinrich Kusch wordt beweerd dat de mensen uit het stenen tijdperk een massief tunnelnetwerk door heel Europa hebben gebouwd. Het netwerk kriskras van Schotland naar Turkije lopen.

In het boek - Secrets Of The Underground Door To An Ancient World - zegt Kusch dat er zoveel tunnels intact zijn gebleven na 12.000 jaar, dat het originele netwerk wel enorm had moeten zijn. “In Bavaria in Duitsland alleen al hebben we 700 meter aan ondergrondse tunnelnetwerken gevonden,” aldus Kusch. “In Styria in Oostenrijk hebben we 350 meter gevonden.”

“Er waren duizenden van [dit soort netwerken] door heel Europa - van het noorden in Schotland tot beneden in het Mediterraan. De meeste zijn niet veel groter dan grote wormgangen - maar 70 cm. breed - net groot genoeg voor een persoon om zich doorheen te wurmen. Ze worden afgewisseld door hoeken en kamers, op sommige plekken groter en met zitplekken.”

“Ze komen niet allemaal op elkaar uit, maar samen is het één massief ondergronds netwerk.” Sommige experts geloven dat de netwerken een manier van bescherming tegen roofdieren was voor de mens. Anderen geloven dat de tunnels als een soort eeuwenoude snelweg werden gebruikt. Er zijn zelfs schriften ontdekt waarin er gesproken wordt over de tunnels als poorten naar de onderwereld.

Bron: Mail Online

Meer lezen