Bezoek de Limburgse Archeologie Dag op 21 juni 2014.

Limburgse Archeologie Dag op 21 juni 2014

Bezoek de Limburgse Archeologie Dag op 21 juni 2014.De Limburgse Archeologie Dag (LAD) vindt dit jaar plaats op 21 juni. Het Limburgs Museum start namelijk in mei met een nieuwe vaste presentatie archeologie: 'Van Nedeanderthaler tot stedeling'. De LAD staat dit jaar dan ook in het teken van de presentatie, waarin u de geschiedenis van Limburg van 250.000 jaar tot 1350 n.Chr. te zien zult krijgen.

Bezoek de Limburgse Archeologie Dag op 21 juni 2014.Op de LAD maakt u kennis met diverse onderdelen van de presentatie, waaronder het onderzoek dat ervoor is uitgevoerd en een selectie van bijzondere vondsten van het laatste jaar. Ook wordt voor het eerst de aanmoedigingsprijs voor een beginnend (amateur)archeoloog uitgereikt, is er een competitie rond de belangrijkste vondst van Limburg en kunt u meedoen aan de Grote Archeologie Quiz.

Het definitieve programma voor de LAD wordt in april bekendgemaakt op de websites van Limburgs Museum en het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Daar kunt u zich ook vanaf april inschrijven.

Meer lezen