Soortgelijke Keltische munten als degene die gevonden zijn in Füllingsdorf.

Keltische zilverschat gevonden in Zwitserland

Soortgelijke Keltische munten als degene die gevonden zijn in Füllingsdorf. In het Zwitserse dorp Füllingsdorf is een 2000 jaar oude Keltische zilverschat gevonden. De vondst van de in totaal 293 geldstukken vormt de tot nu toe grootste aangetroffen muntschat van de Kelten. De eerste munten werden gevonden door een Zwitserse particulier, de rest is daarna door archeologen opgegraven.

De munten zijn één centimeter in diameter en wegen 2 gram. Ze zijn naar Romeins voorbeeld geslagen, maar het is onbekend wat de precieze waarde van de munten is geweest.

De zilverschat lag enkele centimeters onder de grond begraven, verspreid over een gebied van 50 vierkante meter. Kantonarcheoloog Reto Marti denkt echter dat ze rond 75 jaar voor Chr. oorspronkelijk samen in een kuil begraven werden.

Vanwege de afwezigheid van banken was het toen niet ongebruikelijk om geld veilig te bewaren door het te begraven. Het bedrag was waarschijnlijk bedoeld om troepen mee te betalen. Tot nu toe zijn er geen sporen van een nederzetting aangetroffen in het gebied.

Bron: Swissinfo

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's