Geen foto

It’s T-rex time! Expositie in Natuurmuseum Fryslân

Jurassic Leeuwarden 3Heb je altijd al meer willen weten over de gevaarlijkste dinosaurus ooit? Dat kan, want van 11 oktober tot en met 16 november wordt in het Natuurmuseum Fryslân de derde editie van de serie Jurassic Leeuwarden gehouden. Voor het eerst wordt in Nederland een compleet overzicht gegeven van het leven van deze Krijtkoning.

Levensechte T-rexmodellen

Waar andere musea het houden bij het tentoonstellen van enkel een skelet, heeft Natuurmuseum Fryslân ook dit jaar weer dino-deskundige Aart Walen gevraagd om verschillende dinosaurusmodellen voor de tentoonstelling te maken. Op deze manier kan het leven van het dier dat zo’n 67 miljoen jaar geleden de aarde bewoonde nog beter worden verteld.

Interactie

Bij de expositie komt niet alleen het uiterlijk en het leven van de dinosoort aan bod, maar kan je de dinotijd ook echt beleven. De tentoonstelling is namelijk volledig interactief. Er zijn dus ook veel dingen zelf te doen. Zo zijn er echte botten die je mag aanraken en is er een interactief model van de anatomie van het beest.

Europese T-rex

Op de expositie, die het leven van de T-rex ‘van ei tot uitsterven’ vertelt, is daarnaast een speciale gast te zien: de Torvosaurus. Van dit beest dat ook wel de Europese T-rex wordt genoemd zijn tijdens de tentoonstelling voor het eerst zijn schedel met tanden en een nest met eieren en een embryo te aanschouwen.Jurassic Leeuwarden 2

Informatie

Het belooft een goed bezochte expositie te worden; de vorige editie trok wel 30.000 bezoekers. Om net zoveel bezoekers te trekken heeft het Natuurmuseum Fryslân haar openingstijden verruimd. Tijdens de  herfstvakantie van 11 t/m 26 oktober is het museum daarom dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Tussen 27 oktober en 16 november gelden de normale openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's