Allergrootste krokodil ooit gevonden

Grootste krokodil ooit ontdekt

Allergrootste krokodil ooit gevondenIn Kenia zijn de resten van de grootste krokodil ooit gevonden. Wetenschappers kwamen tot deze conclusie aan de hand van aangetroffen fossiele resten van twee tot vier miljoen jaar oud. Het reptiel heeft de naam Crocodylus thorbjarnarsoni gekregen.

Wetenschapper Christopher Brochu heeft de resten bestudeerd en had al snel in de gaten dat deze krokodil de grootste ooit was. “Het dier was zeker 8,2 meter lang,” aldus Brochu. “ De grootste Nijlkrokodil ooit had een lengte van 6,4 meter en de meeste zijn een stuk kleiner.” Qua uiterlijk lijkt de reuzenkrokodil wel op de Nijlkrokodil, maar dan een stuk massiever. 

De resten van de krokodil zijn gevonden in een gebied waar eerder ook menselijke resten uit dezelfde tijd zijn aangetroffen. Brochu vermoedt dan ook dat dat de krokodillen mensen aten. “Krokodillen eten in het algemeen alles wat ze door kunnen slikken en deze enorme krokodil zou een mens in een keer door kunnen slikken,” aldus Brochu. “Er zijn geen menselijke resten gevonden met tandafdrukken van krokodillen, maar het is goed mogelijk dat de mens bij het halen van water ten prooi viel aan de krokodil.”

Bron: Taylor & Francis Online

Meer lezen

Landen