In het RMO zijn twee nieuwe tentoonstellingen te bewonderen.

Griekse mythen en Egyptische tuinen

In het RMO zijn twee nieuwe tentoonstellingen te bewonderen. In het Rijksmuseum zijn momenteel twee tentoonstellingen te bewonderen. Op 18 april is de tentoonstelling Eilanden van de Goden van start gegaan en sinds 27 april is ook Tuinen van de Farao’s te bezoeken. Archeologie Online bezocht de tentoonstellingen.

De tentoonstelling Eilanden van de Goden gaat over de mythologische verhalen van de Griekse Goden. De luchtfoto’s van tempels, heilige en historische plaatsen in Griekenland, die geschoten zijn door Georg Gerster, geven je samen met enkele vondsten een kijkje door de ogen van de Griekse Goden.

Tuinen van de Farao’s
Tuinen van de Farao’s laat zien hoe de oude Egyptenaren het landschap rond de Nijl hebben gecultiveerd en welke gewassen er verbouwd werden. De tentoonstelling is vormgegeven aan de hand van een Egyptische tuin. In iedere vitrinekast wordt een plant, bloem, kruid of boom uitgelicht aan de hand van een object en/of vondst, een botanische tekening, een oude Egyptische afbeelding en een moderne afbeelding. Deze laten zien wat dit gewas betekende voor de oude Egyptenaren.

Voor het uitgebreide verslag over de tentoonstellingen kunt u hier terecht.

Verloting
Van deze prachtige tentoonstelling mogen wij vijf boeken verloten (t.w.v. €14,95) waarin het verhaal rondom de bloemen, planten, kruiden en bomen van het Oude Egypte wordt verteld. In het boek Tuinen van de Farao’s staan objecten uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden die illustreren hoe mooi en gevarieerd de bloemen en planten in Egypte waren en waarvoor deze werden gebruikt.

Om kans te maken op het winnen van dit boek moet u antwoord geven op de volgende vraag: Wat is de naam van de boodschapper aan de Griekse goden? Mail het antwoord op de vraag naar gphilips@virtumedia.nl. De actie loopt t/m zondag 6 mei en de winnaars worden op dinsdag 8 mei bekend gemaakt.

Meer lezen