Graven naar de IJzertijd in Ede-Zuid

Sinds maandag 19 oktober 2015 wordt er opgegraven in Park Reehorst in Ede-Zuid. Het onderzoek vindt plaats in verband met aanstaande nieuwbouw. In 2014 vond op een ander deel van het voormalig Sportpark Oranje al een opgraving plaats. De toen onderzochte kavels zijn nu bebouwd.

Graf uit de Bronstijd

Het onderzoek uit 2014 leverde veel sporen en vondsten op die uit de IIzertijd dateren. In het onderzochte terrein bleken mensen begraven te zijn. Een bijzonder vondst betreft één graf dat veel ouder is dan de andere graven, namelijk uit de Bronstijd. Verder troffen de archeologen nog sporen van drie boerderijen aan die uit de 9e en de 10e eeuw dateren.

IJzertijd

Door de vondsten uit 2014 verwachten de archeologen ook nu sporen uit de IJzertijd te vinden.
De opgraving gaat ongeveer vier weken duren. De archeologen van RAAP werken samen met amateurarcheologen van de AWN- vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Samen gaan ze op zoek naar sporen uit de ijzertijd.

Meehelpen of kijken

Op zaterdag 7 november organiseren RAAP, de AWN en de gemeente een open dag op de opgraving. RAAP geeft op bepaalde dagen nieuwsgierigen de kans om mee te helpen met de opgraving. Opgeven kan via onderstaande site.

www.raap.nl/

Meer lezen
Tijdvakken
Landen