Grafveld en nederzetting uit Middeleeuwen gevonden in Uden

Grafveld en nederzetting uit Middeleeuwen gevonden in Uden

Grafveld en nederzetting uit Middeleeuwen gevonden in UdenAmateurarcheologen hebben in Uden een Middeleeuws grafveld en nederzetting gevonden. De vondst werd gedaan in een bouwgebied in Uden, waarvan vooraf niet bekend was dat er archeologische resten zijn. De gemeente Uden geeft de amateurarcheologen een maand om in het gebied te graven.

Attributen en graven gevonden

De opgravingen werden gedaan aan de Schepersweg in Uden. Er werden honderden sporen van en attributen uit de Middeleeuwen gevonden. Tijdens de opgravingen troffen de amateurarcheologen bij een gasleiding een pot en een ijzeren zwaard, mes en gesp aan.  Ze stammen uit de Merovingische tijd (525-725 n.Chr.). Archeoloog Fokko Kortlang gaf te kennen dat er ook zo’n vijftig graven zijn gevonden.

Rondleidingen juli

Verdere opgravingen zullen door een onderzoeksbureau uitgevoerd worden, in samenwerking met lokale vrijwilligers, delen van de archeologiestaf en studenten van de Universiteit van Leiden. Gedurende de hele maand juli zal er worden gegraven. Geïnteresseerden zijn op 16, 23 en 30 juli welkom voor rondleidingen.

Bronnen

www.omroepbrabant.nl

Meer lezen