Graf vol eeuwenoude juwelen gevonden in Griekenland

In het zuiden van Griekenland hebben archeologen een graf gevonden met daarin eeuwenoude juwelen. Het graf is waarschijnlijk van een strijder uit de vroeg-Myceense beschaving. Een spectaculaire vondst: de juwelen zijn vermoedelijk 3500 jaar oud.

Een graf van een strijder

In het graf zijn meer dan veertienhonderd voorwerpen gevonden. Zo zijn onder andere bronzen vazen, bekers, edelstenen en sieraden ontdekt. Ook is er een zwaard met ivoren handvat gevonden. De tombe is vlakbij het paleis van Nestor bij Pylos – één van de belangrijkste steden in de Myceense tijd – ontdekt. Dit paleis werd rond 1200 v. Chr. gebouwd.  Het Griekse ministerie van cultuur denkt dan ook dat het graf van een vooraanstaand lid van de aristocratie in Pylos moet zijn geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door archeologen van de universiteit van Cincinatti.

Een unieke vondst

Het ministerie zegt dan het bijzonder is dat er juwelen gevonden zijn in het graf van een man: dit gaat tegen de bewering in dat juwelen alleen in graven van vrouwen gelegd werden. Het Griekse ministerie van cultuur noemt de vondst één van de meest spectaculaire vondsten uit de Myceense periode sinds 65 jaar.

Bronnen

www.volkskrant.nl

nos.nl

Afbeelding

Wikimedia Commons, 'Entry into the bay of Navarino', Harald Rossa

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's